Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Rowing Race Across Berlin

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, διεξήχθη στο Βερολίνο της Γερμανίας, ο αγώνας κωπηλασίας "Race Across Berlin".
Στη φετινή διοργάνωση πήραν μέρος συνολικά 900 αθλητές σε 145 σκάφη, τετράκωπες και οκτάκωπες καθώς και επίσης μερικές gig boats. Οι κατηγορίες κυμάνθηκαν από τζούνιορ μέχρι παλαιμάχων. Οι τετράκωπες και οκτάκωπες αγωνίστηκαν σε μια απόσταση 7 χιλιομέτρων, ενώ τα gig boats 3.800 m. Συμμετοχές υπήρξαν από εννέα χώρες, μεταξύ αυτών η Πολωνία, η Δανία και η Μεγάλη Βρετανία και η ηλικία των ανταγωνιστών κυμαίνεται από 10 έως 75 ετών. 

Σε όλη τη διαδρομή οι αγωνιζόμενοι είχαν να διαχειριστούν αρκετές δυσκολίες, όπως τις 13 γέφυρες, τις κλειστές στροφές, καθώς επίσης και προσπεράσεις σκαφών, αφού η εκκίνηση δινόταν σε ένα σκάφος ανά 30 δευτερόλεπτα.
Φέτος το γρηγορότερο σκάφος ήταν η οκτάκωπος των -23 ανδρών που είχε πλήρωμα ένα μείγμα από -23 πρωταθλητές του 2012 και τον Anton Braun, 7ο Ολυμπιονίκη το 2012 στη δίκωπο των ανδρών. Το πλήρωμα τερμάτισε σε χρόνο 22:45.39, παρά το ότι ξεκίνησε 141ο και ως εκ τούτου χρειάστηκε να κινείται ανάμεσα σε πιο αργά πληρώματα.
Οι καιρικές συνθήκες, αέρας και κρύο, δεν βοήθησαν να γίνει καλύτερος χρόνος και έτσι έμεινε μακριά από το ρεκόρ αγώνα, αλλά, παρ’ όλα αυτά, οι θεατές ήταν 3.000 περίπου.

Ο υπεύθυνος Τύπου της κωπηλασίας του Βερολίνου, Michael Hehlke, δήλωσε ότι η ρεγκάτα έχει γίνει πλέον αρκετά γνωστή, σχεδόν «αγαπημένη» και έχει καταστεί σημαντικό γεγονός στο άθλημα της κωπηλασίας στο Βερολίνο. «Ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια», λέει ο Hehlke. Πιστεύει ότι το φαινόμενο αυτό οφείλεται εν μέρει στους ανθρώπους που κατατάσσουν το Βερολίνο ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς. 

Ο αγώνας διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1900, σε απόσταση 15χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: