Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Ένας Ολυμπιονίκης στο πηδάλιο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας



ΡΩΜΗ - Ένας Ολυμπιονίκης παίρνει τα ηνία της Ιταλικής Ομοσπονδίας της κωπηλασίας. Ο 53χρονος Giuseppe Abbagnale εξελέγη πρόεδρος της FIC, κερδίζοντας τον Enrico Gandola, ο οποίος ήταν πρόεδρος την τελευταία τετραετία, με 129 - 118 ψήφους.

Ο Giuseppe Abbagnale είναι δυο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης (το 1984 στο Λος Άντζελες και το1988 στη Σεούλ), μια φορά ασημένιος (1992 Βαρκελώνη) και επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, μαζί με τον αδελφό του Carmine και πάντα στη δίκωπο με πηδαλιούχο. Πηδαλιούχος ήταν ο Di Capua Giuseppe.

«Ήταν ένας όμορφος αγώνας που στο τέλος δικαιώθηκε» δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Abbagnale, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος πήγε αμέσως να του σφίξει το χέρι και να τον συγχαρεί.

Ο νέος πρόεδρος έχει να διανύσει πολύ και δύσκολο δρόμο, δεδομένου ότι η παρουσία της Ιταλίας στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου δεν ήταν ικανοποιητική, κάτι που στάθηκε εμπόδιο στην επανεκλογή του Gandola.

«Θα είμαι πρόεδρος όλων, ελπίζω να αλλάξουν γνώμη όσοι δεν με ψήφισαν. Δεν είμαι μαθημένος να δίνω υποσχέσεις αλλά να τις τηρώ. Δεν θέλω να με βλέπουν ως πολιτικό, αλλά ως άνθρωπο που ασχολείται με την κωπηλασία 40 χρόνια» συνέχισε ο Abbagnale.

Όπως δήλωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο εκλεγείς πρόεδρος θα πρέπει να δώσει μεγάλη προτεραιότητα στο θέμα της ανάπτυξης της βάσης, από την οποία θα επανδρωθεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε την ομάδα στις νίκες και στα Παγκόσμια και Ολυμπιακά μετάλλια. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η πρόοδος της ιταλικής κωπηλασίας», είπε o Abbagnale μερικές μέρες πριν.

Είκοσι χρόνια μετά την είσοδό του ως σημαιοφόρος στο Ολυμπιακό στάδιο της Βαρκελώνης, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992, o Abbagnale ξεκινά ένα εγχείρημα εξίσου γοητευτικό και συνάμα λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: