Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Προπόνηση στην Παμβώτιδα οι επίλεκτοι του ΝΟΙ


EPILEKTOI

Στα νερά της Παμβώτιδας συνέχισαν την προπόνησή τους τις τελευταίες ημέρες οι πέντε πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων που πρόσφατα ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρώτο προπονητικό κοινόβιο της νέας περιόδου, στο οποίο είχαν κληθεί από την Εθνική Ομάδα της Κωπηλασίας.
Οι Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Τσίλης προπονήθηκαν με το ελληνικό εθνικό συγκρότημα στην κατηγορία των Ανδρών, ο Χρήστος Κουτσιαύτης και ο Αποστόλης Λαμπρίδης στην κατηγορία Νέων Ανδρών και η Ελένη Διαμάντη στην κατηγορία Νέων Γυναικών. Μετά την ολοκλήρωση του πρόσφατου κοινοβίου όλοι τους επέστρεψαν στα Γιάννινα όπου συνέχισαν την προετοιμασία στην λίμνη αλλά και στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ι. υπό την επίβλεψη του Γιαννιώτη ομοσπονδιακού τεχνικού Τόλη Παλαιοπάνου. Την ερχόμενη Πέμπτη οι πέντε επίλεκτοι κωπηλάτες επιστρέφουν στο Σχινιά για να πα΄ρουν μέρος σε ένα ακόμη κοινόβιο με την Εθνική Ομάδα, το οποίο θα διαρκέσει για δύο περίπου εβδομάδες.
«Η προσπάθεια που κάνουμε φέτος είναι πολύ μεγάλη, καθώς μας περιμένει μία χρονιά με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις. Βασικός στόχος είναι η συμμετοχή με τα πληρώματα της Εθνικής Ομάδας σε πανευρωπαϊκές και διεθνείς κωπηλατικές διοργανώσεις. Το βλέμμα μας όμως είναι στραμμένο κυρίως στο επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πολλά υποσχόμενος νεαρός πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Χρήστος Κουτσιαύτης.

Τσίλης - Τζιάλλας: «Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την προβολή της Ηπείρου...»

Ένας είναι ο μεγάλος στόχος την επόμενη χρονιά για τους Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, για τους οποίους έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση. Πέρα από την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Λονδίνο, οι δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές θα έχουν, μαζί με την Θεσπρωτή πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου και άλλη μία σημαντική αποστολή. Να προβάλουν τουριστικά την Ήπειρο!
Την πρωτοβουλία για την ανακήρυξη των τριών αθλητών ως πρεσβευτών της Ηπείρου είχε ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Κολόκας. Οι Γ. Τσίλης και Γ. Τζιάλλας δεν παρέλειψαν σε δηλώσεις τους να εκφράσουν τις θερμές τους ευχαριστίες τόσο προς τον κ. Κολόκα προσωπικά όσο και προς την Περιφέρεια Ηπείρου, για την απόφαση να τους αναθέσουν το σημαντικό έργο της προβολής της περιοχής μας αλλά και για την διάθεση να στηρίξουν την προσπάθεια που θα κάνουν στο Λονδίνο. «Οι εποχές που διανύουμε είναι πολύ δύσκολες για όλους. Και για εμάς αποκτά ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι θα προβάλλουμε με τον τρόπο μας την Ήπειρο στο εξωτερικό. Η αποστολή που μας ανατίθεται είναι ένα ακόμη μεγάλο κίνητρο για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την διάκριση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τζιάλλας.
«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αγωνιζόμενοι στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου για να προβάλλουμε τα Γιάννινα και την Ήπειρο σ' όλο τον κόσμο, ώστε η περιοχή μας να προσελκύσει ακόμη πιο πολλούς τουρίστες, αλλά και για να ανέβει η ντόπια Κωπηλασία ακόμη πιο ψηλά», τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Τσίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: