Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη τύπου του Ν.Α.Ο.Κέρκυρας

DSC 0142
Κείμενο: ΜΑΝΟΣ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από την ανάληψη της διοίκησης του ΝΑΟΚ, παραχώρησαν ο Πρόεδρος του Ομίλου, Μάχος Γαβαλάς, μαζί με τους Αντιπροέδρους Κώστα Γιαννακούρη και Γιώργο Δημουλή, αλλά και τον έφορο κολύμβησης, Σπύρο Σκιαδόπουλο, την περασμένη Πέμπτη.

Γαβαλάς: Η οικογένεια του ΝΑΟΚ, και το... κολυμβητήριο!
Ο Πρόεδρος, Μάχος Γαβαλάς, αφού αρχικά ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του ΝΑΟΚ για τη συμμετοχή του στις εκλογές του Οκτωβρίου, εξήγησε ότι στόχος της νέας διοίκησης είναι η «ιστορία κι η προοπτική του Ομίλου να συνεχιστεί».
Ενώ στη συνέχεια, αφού είπε ότι αλλαγές πολλές δεν θα υπάρξουν, τόνισε την πίστη του στη συνέχιση των επιτυχιών το προσεχές διάστημα.
Για να εξηγήσει, έπειτα, πως «μεγάλος μας στόχος, συν τις άλλοις, είναι η λύση των χρονίων προβλημάτων που ταλανίζουν το ΝΑΟΚ, αλλά και να διοργανώσουμε μια σειρά από δράσεις που θα αποδείξουν πως ο Όμιλος αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια».
Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην κάνει τη δική του αναφορά στο πρωτάθλημα πόλο της Α1, που συμμετέχει το σωματείο. Με τον κ. Γαβαλά να δηλώνει πως «η φετινή σεζόν θυμίζει άλλες εποχές» και να υποστηρίζει, ακολούθως για το γηπεδικό του Ομίλου, πως «είτε θα φέρουμε εδώ την ομάδα, είτε θα επεξεργαστούμε άλλες λύσεις για το μέγα, αυτό, πρόβλημα».
Συμπληρώνοντας, δε, ότι «αν λυθεί το ζήτημα σύντομα, τότε σκοπεύουμε να φέρουμε σπουδαίες διοργανώσεις στο νησί».
Επιπροσθέτως, ο Πρόεδρος του ΝΑΟΚ έκανε και μια μίνι αναφορά στο τμήμα της ιστιοπλοΐας, καθώς ο έφορος του τμήματος, Σπύρος Ασπιώτης, δεν έδωσε το παρών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Με τον κ. Γαβαλά να υπογραμμίζει ότι «θέλουμε η καλή εικόνα του τμήματος να συνεχιστεί!»

Γιαννακούρης: «Η πολιτεία επέλεξε να μας καταδικάσει»
Από τη μεριά του, ο α' αντιπρόεδρος του ΝΑΟΚ, και έφορος υδατοσφαίρισης, Κώστας Γιαννακούρης, ξεκίνησε τις δηλώσεις του, αναφερόμενος, σε τί άλλο, από το φλέγον θέμα του κολυμβητηρίου.
«Δυστυχώς η Πολιτεία επέλεξε να μας καταδικάσει κλείνοντας ουσιαστικά από πέρυσι την πισίνα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει κάποιες ενέργειες, έχουμε επικοινωνήσει με τους αρμοδίους, ώστε να βρεθεί λύση στο ζήτημα, καθώς πρόκειται για θέμα βιωσιμότητας για το τμήμα. Όμως δυστυχώς, ως τώρα, δεν έχει υπάρξει κανένα αποτέλεσμα».
'Οσο για τη σεζόν της Α1 που ξεκίνησε, υπογράμμισε πως «αντί για μας να είναι μια γιορτή η επιστροφή μας στα σαλόνια, υποχρεωνόμαστε να παίζουμε με έδρα την Αθήνα. Άλλα περιμέναμε κι άλλα έγιναν, δυστυχώς. Το μόνο θετικό είναι πως στην 22άδα της ομάδας, βρίσκονται και 6 παιδιά από το νησί.»
Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννακούρης, αφού γνωστοποίησε πως από την 6η αγωνιστική, κι ωσότου, λυθεί το θέμα (σ.σ. αν λυθεί) του κολυμβητηρίου, έδρα του ΝΑΟΚ θα είναι το Ποσειδώνιο στη Θεσσαλονίκη, απεύθυνε κάλεσμα στους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στην υδατοσφαίριση, καθώς οι προπονήσεις θα γίνονται για ένα διάστημα, στο... κλειστό γυμναστήριο, ενώ ο Όμιλος θα συμμετάσχει και στο Water Polo Trophy, μια διοργάνωση που θα ξεκινήσει τις προσεχείς ημέρες και θα διαρκέσει ως τον Ιούλιο.

Δημουλής: Οι στόχοι της κωπηλασίας!
Ο έτερος αντιπρόεδρος του Ομίλου και έφορος κωπηλασίας, Γιώργος Δημουλής, μάλλον είχε το πιο... βατό έργο στη συνέντευξη τύπου.
Καθώς, ο τομέας του και «ανθισμένος» είναι και σοβαρά «γηπεδικά» προβλήματα δεν έχει να αντιμετωπίσει.
Έτσι, αφού αναφέρθηκε στις πολλές περυσινές επιτυχίες, αμέσως μετά, εξήγησε τους, από δω και πέρα, στόχους του τμήματος.
«Στοχεύουμε στη διατήρηση του υπάρχοντος υλικού, αλλά και στην ενίσχυση του στόλου μας. Επίσης, θέλουμε να προσελκύσουμε νέα παιδιά στην κωπηλασία, ενώ επιδιώκουμε και στην βελτίωση των εγκαταστάσεών μας στα Γουβιά. Γιατί είναι κρίμα, βάρκες αξίας άνω των 300.000 ευρώ, να είναι κάτω από προβληματικά υπόστεγα. Ελπίζω σύντομα, να βρούμε τρόπο να φιλοξενήσουμε σε καλύτερες συνθήκες τις λέμβους μας. Ουσιαστικά, αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε το προσεχές διάστημα είναι να γίνει ο όρμος των Γουβιών πόλος έλξης για τη νεολαία του νησιού μας!» ανέφερε ο κ. Δημουλής.


Σκιαδόπουλος: «H κολύμβηση υποφέρει!»
Τέλος, από την πλευρά του, ο έφορος κολύμβησης, Σπύρος Σκιαδόπουλος, κυμάνθηκε στους ίδιους τόνους με τον Κώστα Γιαννακούρη.
Φυσικό, βεβαίως, αφού μετά το πόλο, η κολύμβηση είναι το δεύτερο τμήμα του ΝΑΟΚ που έχει άμεση ανάγκη την πισίνα.
«Η κολύμβηση υποφέρει λόγω των προβλημάτων στο κολυμβητήριο. Έως και τον Οκτώβριο, το πρόβλημα ήταν ανεκτό, όμως τώρα, είναι μεγάλο. Δυστυχώς όμως, τα προβλήματα εξακολουθούν. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, και μάλιστα, επισκευάζουμε τη μικρή πισίνα, με δικά μας έξοδα, η οποία θα ανοίξει σε λίγες μέρες. Εκεί, θα προσπαθήσουμε να βάλουμε όλα τα τμήματά μας, αλλά...
Θέλω, πάντως, να αισιοδοξώ πως το επόμενο διάστημα θα δοθεί μια λύση και στη μεγάλη πισίνα. Όσο για το αγωνιστικά μας νέα, εμείς προπονούμαστε στην πισίνα του In action. Και μπορεί να μην αποτελεί την ιδανική λύση, αλλά στην αναβροχιά...» 
Πηγή: www.corfupress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: