Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥΣ ΕΠΑΦΗ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΓΙΑΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία γνώρισε η αθλητική εκδήλωση «Γνωριμία με το καγιάκ και την κωπηλασία» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις κωπηλασίας στον Σχινιά Μαραθώνα, με πρωτοβουλία του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης και Πολιτισμού «Ο ΘΕΣΠΙΣ» σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Μαραθώνιος Ακαδημία Κωπηλασίας Καγιάκ.

Περίπου 300 μαθητές ηλικίας 8 έως 16 ετών, από όλο τον Δήμο Διονύσου ταξίδεψαν με πούλμαν που είχε ναυλώσει ο «ΘΕΣΠΙΣ» στο κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά και μυήθηκαν στα μυστικά του Κανόε Καγιάκ και της Κωπηλασίας, αλλά και όχι μόνο, αφού πραγματοποιήθηκαν παράλληλα και παιχνίδια εκτός νερού.

Δάσκαλοί τους μεγάλοι πρωταγωνιστές των αθλημάτων, όπως ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος, η πρωταθλήτρια του Κανόε Καγιάκ και χάλκινη στο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2006, Αθηνά – Θεοδώρα Αλεξοπούλου, η οποία τυγχάνει να είναι και γραμματέας του ΟΝΑΠ «Ο ΘΕΣΠΙΣ», ο βαλκανιονίκης Κυριάκος Ζαρουλέας και άλλοι έμπειροι προπονητές και επίλεκτοι αθλητές.

Οι μικροί μαθητές αφού παρακολούθησαν, με διάχυτη την χαρά στα πρόσωπά τους, μια επίδειξη των αθλημάτων από τους δύο πρωταθλητές Πολύμερο και Αλεξοπούλου, δραστηριοποιήθηκαν στο εργόμετρο του καγιάκ, έκαναν σκυταλοδρομία στα εργόμετρα της κωπηλασίας, έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια, κωπηλάτησαν μέσα σε Dragon boat και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην ολυμπιακή εγκατάσταση.




Τιμήθηκε ο Πολύμερος
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμος Διονύσου τίμησε τον Έλληνα Πρωταθλητή της Κωπηλασίας και δύο φορές Ολυμπιονίκη (2004, 2008) στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών Βασίλη Πολύμερο, για την πολυετή προσφορά του στον ελληνικό Αθλητισμό.

Καλαφατέλης: «Θα συνεχίσουμε τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων»
Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καλαφατέλης σε σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε όλους όσοι οργάνωσαν αλλά και συμμετείχαν στην όμορφη αυτή αθλητική εκδήλωση, σημείωσε: «Ο Δήμος Διονύσου με βαθιά την πίστη στο αθλητικό πνεύμα, προσπαθεί να καλλιεργήσει όλα τα αθλήματα.

Η Κωπηλασία και το Κανόε Καγιάκ, είναι δύο αθλήματα όχι ιδιαίτερα διαδεδομένα, ωστόσο έχουν φέρει τεράστιες επιτυχίες στη χώρα μας. Η σημερινή εκδήλωση έχει ως στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά του Δήμου μας τα αθλήματα της Κωπηλασίας και του Κανόε Καγιάκ και είναι μεγάλη μας η χαρά που αυτό γίνεται από πρωταθλητές και ολυμπιονίκες των αθλημάτων αυτών.

Οι προσπάθειές μας αυτές όχι μόνο θα επαναληφθούν και θα συνεχιστούν και με άλλα αθλήματα, αλλά και θα ενταθούν. Την ερχόμενη Κυριακή έχει προγραμματιστεί δράση με ποδήλατα από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς».


Χρ. Ποτίδης: «Επόμενη δράση μας ο 1ος Ποδηλατικός γύρος»
Ο πρόεδρος του ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙΣ» κ. Χρήστος Ποτίδης, υπογράμμισε την μεγάλη ανταπόκριση που υπήρξε στο κάλεσμα του Δήμου για την εκδήλωση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ενώ προανήγγειλε τις δύο επόμενες αθλητικές δράσεις που θα είναι ο 1ος ποδηλατικός γύρος Δήμου Διονύσου την Κυριακή 7 Οκτωβρίου και ο 1ος λαϊκός δρόμος Δήμου Διονύσου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, προσκαλώντας για ανάλογη και ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Νικολόπουλος: «Συγχαρητήρια στον Δήμο Διονύσου»

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κανόε - καγιάκ, κ. Αντώνης Νικολόπουλος, από την πλευρά του, συνεχάρη τον Δήμο Διονύσου για την πρωτοβουλία να οργανώσει την κυριακάτικη εκδήλωση και δεσμεύτηκε ότι η ομοσπονδία του Κανόε –Καγιάκ θα βοηθήσει σε ότι της ζητηθεί για μελλοντικές ανάλογες εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Εκτός του Δήμαρχου Διονύσου κ. Γιάννη Καλαφατέλη, του προέδρου του Οργανισμού Νεολαίας, Άθλησης και Πολιτισμού «Ο ΘΕΣΠΙΣ» κ. Χρήστου Ποτίδη και του Προέδρου της Ελληνικής ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ κ. Αντώνη Νικολόπουλου, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η αντιπρόεδρος του ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙ» κα Τζανετή Έλλη, η κα Μωραΐτη Ιωάννα, μέλος του ΔΣ του «ΘΕΣΠΙ», ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Στεφάνου κ. Μάκης Τουρπέτας, καθώς και πάρα πολλοί γονείς μαθητών, που άδραξαν την ευκαιρία του καλού καιρού για να κάνουν μία μίνι απόδραση μαζί με τα παιδιά τους.

Ευχαριστίες προς τους συποστηρικτές

Ο ΟΝΑΠ «Ο ΘΕΣΠΙΣ» με ανακοίνωσή του ευχαριστεί τους υποστηρικτές της εκδήλωσης στον Σχινιά που ήταν οι εξής: Αρτοποιείο Φώτος, Αρτοποιείο Καρράς, Αρτοποιείο ζαχαροπλαστική Σεραλίδης, Εταιρία Πήγασος Α.Ε., Τυπογραφείο Πάλλης, Επιλογές Βορείων Προαστίων, Εταιρία Αθλητικών Ειδών “North Sports”, τους υπεύθυνους των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σχινιά, καθώς και το αθλητικό σωματείο Μαραθώνιος Ακαδημία Κωπηλασίας Καγιάκ για την συνεργασία του.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: