Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

O Βασίλης Πολύμερος μιλάει στο Κουπί για την τιμή να βρίσκεται στους 6 φιναλίστ του Thomas Keller Award

O Βασίλης Πολύμερος μιλάει για την τιμή να βρίσκεται στους 6 φιναλίστ του Thomas Keller Award
Τα τελευταία χρόνια τα Ελληνικά Κουπιά μας έχουν συνηθίσει σε διακρίσεις. Φέτος ο Βασίλης Πολύμερος μετά από μια μακροχρόνια διαδρομή στην Ελληνική και την Παγκόσμια Κωπηλασία, γεμάτη από επιτυχίες με αποκορύφωμα τα 2 Ολυμπιακά Μετάλλια σε Αθήνα και Πεκίνο, βρίσκεται στην τελική 6αδα του σημαντικότερου βραβείου για κάθε κωπηλάτη στον κόσμο, του Thomas Keller Award, στην μνήμη του πρώην προέδρου της FISA Thomas Keller.

Μιλήσαμε με τον Βασίλη για την συγκεκριμένη διάκριση και μας αποκάλυψε τα συναισθήματα του.

Το Κουπί: Βασίλη, πώς αισθάνεσαι που βρίσκεσαι στην τελική 6αδα για το Thomas Keller Award για το 2012;
Βασίλης Πολύμερος:
"Είναι μεγάλη τιμή και καταξίωση το ότι βρέθηκα αρχικά στην 12αδα και τελικά στην 6αδα του βραβείου THOMAS KELLER. Για μένα είναι εξίσου μεγάλη διάκριση, σαν την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού ή παγκόσμιου μεταλλίου. Με αυτό το βραβείο επιβραβεύεται κάποιος, όχι μόνο για τις αθλητικές επιτυχίες, αλλά και για την συνολική προσφορά του στο άθλημα και αυτό είναι κάτι το οποίο με κάνει να νιώθω ακόμη πιο υπερήφανος."

K: Μπορείς να μας πείς κάποια πώς νιώθεις που βρίσκεσαι μαζί με ονόματα όπως η Burcica, ο Chalupa, οι αδερφές Evers-Swindell, η Lutze και ο Volpenhein;
Β.Π.:
"Οι υπόλοιποι πρωταθλητές είναι μεγάλα ονόματα του αθλήματος που κράτησαν τη σημαία της χώρας τους ψηλά για πολλά χρόνια με τις επιτυχίες τους και για αυτό άλλωστε βρίσκονται και στον τελικό. Είναι τιμή μου να είμαι συνυποψήφιός τους. Πραγματικά η επιλογή του νικητή θα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία."

Κ.: Τι σημαίνει για την Ελληνική Κωπηλασία μια Ελληνική υποψηφιότητα για το Thomas Keller Award
Β.Π.:
"Πιστεύω ότι κάθε ευκαιρία που υπάρχει έτσι ώστε να ακούγεται το άθλημά μας, δίνει ακόμη περισσότερη δύναμη και αξία σε αυτό που μάθαμε να υπηρετούμε και να αγαπάμε."

K: "Πώς βλέπεις τα Ελληνική Κουπιά με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου;"
Β.Π.:
"Τα ελληνικά κουπιά πλέον έχουν μάθει την συνταγή των επιτυχιών και μέσα από την σκληρή δουλειά που όλα τα πληρώματα έχουν καταβάλει τα τελευταία χρόνια, πιστεύω πως θα είναι έτοιμα τον Αύγουστο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου να διακριθούν και να κατακτήσουν μετάλλια. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το καλύτερο αποτέλεσμα."

K.: "Μας έχεις συνηθίσει σε Ολυμπιακά Μετάλλια, πιστεύεις οτι τα παιδιά της Εθνικής θα συνεχίσουν τον δρόμο των επιτυχιών που άνοιξες;"
Β.Π.:
"Όπως ανέφερα και πιο πάνω οι προσδοκίες που έχουμε από την ομάδα δεν είναι η κατάκτηση μόνο ενός μεταλλίου όπως στο παρελθόν, αλλά η συγκομιδή να είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πιστεύω ότι έχουν τα φόντα να το κάνουν και θα το κάνουν! Είμαι "μαζί τους" και προσπαθώ να τους βοηθάω με οποιοδήποτε τρόπο."

Βασίλη, σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε να σε δούμε τον Μάιο στην Λουκέρνη με το μετάλλιο του Thomas Keller.

Πηγή:  - Το κουπί.gr - Κωπηλασία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βρήκα αυτό το post νωρίτερα σήμερα, ενώ στο γραφείο Πολύ χρήσιμο έστειλε την σύνδεση με τον εαυτό μου και κατά πάσα πιθανότητα θα το σελιδοδείκτη, όταν κάνω το σπίτι