Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πληθώρα αλλαγών στη βρετανική ομάδα κωπηλασίας 2012

Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της ομάδας κωπηλασίας της Μεγάλης Βρετανίας για την έναρξη της σεζόν του 2012 είναι πλέον γεγονός.

Κάποιες αλλαγές στα πληρώματα που πήραν την πρόκριση το 2011 που ήταν αναμενόμενες, έγιναν τελικά, αλλά φάνηκε ότι ένα στοιχείο της διαδικασίας λήψης αποφάσεων υπαγορεύτηκε από τραυματισμούς ή ασθένειες αθλητών, οι οποίοι όμως θα συνεχίσουν να υπολογίζονται στην ομάδα του 2012.  
114568997AB003_2011_SamsungΊσως, το πιο αναμενόμενο πλήρωμα ήταν της τετρακώπου των ανδρών και οι φήμες αποδείχθηκαν σωστές, με τον επικεφαλής προπονητή των μονών κουπιών ανδρών, Juergen Grobler, να μετακινεί τους δύο κορυφαίους κωπηλάτες του, Andrew Triggs Hodge και Peter Reed, από τη δίκωπο στην τετράκωπο, μαζί με τον Alex Gregory και, σε αυτό το στάδιο, τον Alex Partridge. Ο Gregory ως εκ τούτου, είναι ο μοναδικός κωπηλάτης από το πλήρωμα που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2011 που παρέμεινε. Ο Partridge προέρχεται από την οκτάκωπο. Ο Tom James, ο οποίος επιστρέφει σε φουλ ρυθμό μετά από ένα καρδιακό πρόβλημα, είναι πιθανόν να μπει τελικά στη βάρκα.

Στη δίκωπο των ανδρών είναι τώρα οι -23 κωπηλάτες, George Nash και William Satch.

Στην οκτάκωπο διατηρούνται από το πλήρωμα του 2011 που κατέκτησε το ασημένιο στο παγκόσμιο, οι Greg Searle, Tom Ransley, James Foad και Mohamed Sbihi. Ο πηδαλιούχος Phelan Hill από το 2011 εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τον ανταγωνισμό για την θέση του από τον Rowley Douglas που ήταν στο Σύδνεϋ και τον Acer Nethercott του Πεκίνου.

Νεοεισελθόντες στην οκτάκωπο είναι οι Matthew Langridge και Richard Egington από την τετράκωπο και ο Ελληνικής καταγωγής Κωνσταντίνος Λουλούδης, ο οποίος έρχεται από την ομάδα των -23.  
DSC_8566Επικεφαλής προπονητής στα σκιφ γυναικών είναι ο Paul Thompson. Ο Thompson άφησε ανέπαφο το διπλό, με την Anna Watkins και Katherine Grainger να παραμένουν στη ναυαρχίδα του συγκεκριμένου γκρουπ. Στο τετραπλό σκιφ γυναικών ωστόσο, μεταβάλλεται η σύνθεση του 2011. Οι Beth Rodford και Melanie Wilson παραμένουν και ενώνονται με τις Francis Houghton και Victoria Thornley που βγαίνουν από την οκτάκωπο.

Το απλό σκιφ γυναικών είναι η μόνη βάρκα που η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει πάρει ακόμα πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και οι επιλογείς έχουν προεπιλέξει τις Rachel Gamble-Flint και Annabel Vernon για αυτή τη βάρκα. Vernon και Gamble- Flint θα αγωνιστούν στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας και μετά θα ληφθεί η απόφαση για το ποια από τις δύο θα πάει στην τελευταία Regatta Ολυμπιακής Πρόκρισης, στο τέλος του Μαΐου.

Το διπλό σκιφ των ανδρών έχει αλλάξει εντελώς και στελεχώθηκε με τους Bill Lucas και Sam Townsend. Το τετραπλό σκιφ δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει τους Matthew Wells και Marcus Bateman από το περσινό διπλό. Ο Alan Campbell, σκιφίστας της Μεγάλης Βρετανίας για τα τελευταία έξι χρόνια, παραμένει στην θέση του.

Στα μονά κουπιά γυναικών, η Helen Glover και Heather Stanning κρατούν τις θέσεις τους στη δίκωπο. Glover και Stanning τερμάτισαν δεύτερες το 2011. Η οκτάκωπος έχει δύο αλλαγές από το πλήρωμα που πήρε το χάλκινο μετάλλιο το 2011. Η Polly Swann και η Emily Taylor είναι τα νέα πρόσωπα.  
120178585RH007_FISA_Rowing_Δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες στο διπλό σκιφ ανδρών ελαφρών βαρών, Mark Hunter και Zac Purchase, παρέμειναν στις θέσεις τους. Η ελαφριά τετράκωπος ωστόσο, έχει αλλάξει. Η τετράκωπος ήταν πρωταθλήτρια κόσμου το 2010, αλλά μόλις στην τρίτη θέση πέρυσι. Το σκάφος περιλαμβάνει τώρα τον Peter Chambers που θα συνεργαστεί με τον αδελφό του, Richard και τους Chris Bartley και Rob Williams.

Στο μοναδικό Ολυμπιακό αγώνισμα για τις γυναίκες ελαφρών βαρών, το διπλό σκιφ, το πλήρωμα έχει αλλάξει με την είσοδο της -23 κωπηλάτριας, Katherine Copeland. Η Copeland θα συνεργαστεί με την Sophie Hosking η οποία είναι στο διπλό από το 2009.

Η επιλεγμένη ομάδα θα αγωνιστεί στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας Samsung στην αρχή του Μαΐου και στη συνέχεια η τελική απόφαση σχετικά με την Ολυμπιακή ομάδα θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου 2012.

Η ομάδα αναλυτικά:

Δίκωπος γυναικών
Helen Glover/Heather Stanning

Οκτάκωπος γυναικών
Jo Cook / Emily Taylor / Polly Swann / Olivia Whitlam / Louisa Reeve / Jess Eddie / Katie Greves / Lindsey Maguire / Caroline O’Connor (coxswain)

Σκιφ γυναικών (δύο βάρκες)
Annabel Vernon
Rachel Gamble Flint

Διπλό σκιφ γυναικών
Anna Watkins / Katherine Grainger

Τετραπλό σκιφ γυναικών
Beth Rodford / Melanie Wilson / Frances Houghton / Victoria Thornley

Δίκωπος ανδρών (δύο βάρκες)
George Nash / William Satch
Daniel Ritchie / Cameron Nichol

Τετράκωπος ανδρών
Alex Gregory / Peter Reed / Andrew Triggs Hodge and either Alex Partridge or Tom James

Οκτάκωπος ανδρών
James or Partridge / James Foad / Tom Ransley / Richard Egington / Mohammed Sbihi / Greg Searle / Matthew Langridge / Constantine Louloudis

Σκιφ ανδρών
Alan Campbell

Διπλό σκιφ ανδρών
Bill Lucas / Sam Townsend

Τετραπλό σκιφ ανδρών
(Θα επιλεγούν τέσσερεις από τους παρακάτω πέντε αθλητές)
Marcus Bateman / Charles Cousins / Stephen Rowbotham / Tom Solesbury / Matthew Wells

Διπλό σκιφ γυναικών ελ. βαρών
Sophie Hosking / Katherine Copeland

Τετράκωπος ανδρών ελ. βαρών
Peter Chambers / Richard Chambers / Rob Williams / Chris Bartley

Διπλό σκιφ ανδρών ελ. βαρών
Zac Purchase / Mark Hunter

Δεν υπάρχουν σχόλια: