Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο Κων/νος Λουλούδης στοχεύει στο Λονδίνο

Κωνσταντίνος Λουλούδης και ο Γιώργος Nash  
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής -23 Κωνσταντίνος Λουλούδης, στοχεύει σε μια θέση στην Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας της Βρετανίας, μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις στις εθνικές δοκιμασίες.
Ο 20χρονος, μαζί με τον George Nash, τερμάτισε τρίτος στη δίκωπο στον υψηλής ποιότητας τελικό της Κυριακής.
"Θέλουμε να είμαστε στην οκτάκωπο και να την κάνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερη», είπε ο Λουλούδης."
"Με βάση το αποτέλεσμα δεν μπορείς να πεις ότι μια θέση στην τετράκωπο δεν είναι πιθανή, αλλά από την αρχή είχα το βλέμμα μου στραμμένο στη θέση του επίκωπου στην οκτάκωπο".
Και πρόσθεσε: "(Αν επιλεγώ) Αυτό θα επισκιάσει ό, τι άλλο έχω κάνει".
Λουλούδης και Nash έχασαν από τους Pete Reed και Andy Hodge με μισό μήκος στον προκριματικό του Σαββάτου στο Eton Dorney.
Οι Hodge και Reed ανέβασαν το ρυθμό στον τελικό της Κυριακής, αλλά οι Λουλούδης και Nash διατηρήθηκαν σε επαφή πιέζοντας τους έμπειρους Alex Partridge και Alex Gregory, οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι, και κέρδισαν άνετα τα άλλα τρία πληρώματα.
"Θέλαμε να είμαστε στην πρώτη τριάδα, κάτι που θα ήταν ένα βήμα καλύτερο από ό, τι κάναμε πέρσι," δήλωσε ο Λουλούδης στο BBC Sport. "Ξέραμε ότι είχαμε αυτό που χρειάζεται για να κερδίσουμε τους μισούς του μεγάλου τελικού.
«Ο George και ‘γω θελήσαμε απλώς να δείξουμε ότι θα μπορούσαμε να επιλεγούμε για την Ολυμπιακή ομάδα. Πραγματικά θέλουμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες."



Η περασμένη σεζόν ήταν εντυπωσιακή για τον 20χρονο πρώην μαθητή του Eton που ξεκίνησε κωπηλασία στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο το 2007. 
Επί του παρόντος κάνει ένα διάλειμμα από τις σπουδές Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Πέρσι ήταν το νεότερο μέλος στο πλήρωμα των νικητών του Boat Race, σε ηλικία 19 χρονών.
Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Nash και κερδίσαν το χρυσό στη δίκωπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας -23 και πήρε ένα μεγαλύτερο ρόλο στην ανώτερη ομάδα των ανδρών.
"Είναι μεγάλο βήμα η μετάβαση στην κατηγορία ανδρών, αλλά νομίζω ότι πήγαμε αρκετά καλά",
δήλωσε ο Λουλούδης.
"Η έναρξη των χειμερινών προπονήσεων ήταν δύσκολη για μένα και τον George. Θυμάμαι ότι επιστρέφοντας στο σπίτι μετά από την πρώτη ημέρα προπόνησης, η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα σκληρή, αμέσως κοιμήθηκα στον καναπέ. Αλλά μέσα σε λίγους μήνες αποκτάς μια αερόβια βάση και αρχίζεις να χτίζεις τον εαυτό σου".

Η ταχεία άνοδος του Λουλούδη έχει τραβήξει την προσοχή όλων, αλλά εκείνος επιμένει ότι η πίεση δεν τον επηρεάζει.
"Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό, αλλά, εγώ και ο George, δεν αισθανόμαστε ότι ζοριζόμαστε. Απλώς αντιμετωπίζουμε τον κάθε αγώνα στη ώρα του. Πιεζόμαστε λίγο, αλλά δεν αισθανόμαστε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό που έχουμε θέσει εμείς για τον εαυτό μας."

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ 

4 Απριλίου – Ανακοίνωση ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο
6 Μαΐου - Παγκόσμιο Κύπελλο Ι, Βελιγράδι
27 Μαΐου   - Παγκόσμιο Κύπελλο ΙΙ, Λουκέρνη
6 Ιουνίου - Ανακοίνωση Ολυμπιακής ομάδας
17 Ιουλίου - Παγκόσμιο Κύπελλο ΙΙΙ, Μόναχο
28 Ιουλίου - ​​Έναρξη της Ολυμπιακής διοργάνωσης

Πηγή: www.bbc.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια: