Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Στην Sarasota των Η.Π.Α. προετοιμάζονται οι Καναδοί Κωπηλάτες

Στην Sarasota των Η.Π.Α. προετοιμάζονται οι Καναδοί Κωπηλάτες
Την τελευταία εβδομάδα η εθνική ομάδα ανδρών Κωπηλασίας του Καναδά προετοιμάζεται στο Fort Hamer Park του Manatee και στο Nathan Benderson Park στην Sarasota των Η.Π.Α. Η αποστολή του Καναδά διαμένει στο Pirate City, στο μέρος όπου οι Pittsburgh Pirates κάνουν την Εαρινή τους προετοιμασία και θα επιστρέψει στον Καναδά από το Αεροδρόμιο της Tampa την Παρασκευή.

Σαν επικεφαλής προπονητής, φροντίζω οι αθλητές μου να έχουν μια ποικιλία στα τοπία που προπονούνται, κάτι το οποίο είναι θετικό.” είπε ο Paul Terry, πηδαλιούχος της Χρυσής Οκτακώπου του Καναδά στην Βαρκελώνη το 1992 και νύν επικεφαλής προπονητής της Ανδρικής Ομάδας του Καναδά.

Η Γυναικεία ομάδα του Καναδά έχει προπονηθεί στο παρελθον στην περιοχή, αλλα για τους ανδρες ήταν η πρώτη φορά. Οι αναφορές στην περιοχή απο περιοδικά κωπηλασίας και η θετική γνώμη των μελών της ομάδας ανάπτυξης η οποία ήταν εκεί πριν απο δυο μήνες οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

“Ο σκοπός μας ήταν να προπονηθούμε σε θερμότερο κλίμα,” δήλωσε ο Terry. To Fort Hamer προσφέρεται για προπονήσεις μεγάλων αποστάσεων ενω το Benderson για μικρές αποστάσεις και sprints.

O David Calder o οποίος προετοιμάζεται για την 4η Ολυμπιάδα του αναφέρθηκε στο Fort Hamer λέγοντας: “Οι μεγάλες αποστάσεις μας βοήθησαν πάρα πολύ. Ήταν προπονήσεις με πολυ ένταση.”
Απο τους 12 κωπηλάτες που απαρτίζουν την ομάδα του Καναδά μόνο οι 8 θα αγωνιστούν στο Λονδίνο. Ο Calder, υπο τις οδηγίες του Paul Terry κατέκτησε στην Δίκωπο Ανδρών το Ασημένιο Μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 μαζί με τον Scott Frandsen.

“Μπορούμε να προπονούμαστε όλο τον χρόνο, αυτό όμως δεν σημαίνει οτι όλο τον χρόνο επικρατούν ιδανικές συνθήκες.” δήλωσε ο Calder και συμπλήρωσε: “Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν να κάνουμε αρκετά χιλιόμετρα στην βάρκα σε θερμότερο κλίμα και να πιεστούμε λίγο περισσότερο καθώς η αποκατάσταση είναι καλύτερη σε θερμότερα κλίματα. Ο στίβος στο Λονδίνο είναι ενας παραδοσιακός στίβος με πλάγιους ανέμους και η κατάσταση εδώ είναι πολύ κοντά σε αυτό που θα αντιμετωπίσουμε στο Λονδίνο. Η Sarasota έχει την δυνατότητα να γίνει ενα εντυπωσιακό διεθνές κωπηλατοδρόμιο."

Καθώς στο Fort Hamer εκτός απο την ομάδα του Καναδά προπονούνταν και κωπηλάτες τόσο απο το τοπικό σχολείο οσο και απο τον σύλλογο της περιοχής, οι πρωταθλητές του Καναδά ήταν πόλος έλξης για τον κόσμο που ερχόταν στο Fort Hamer.

“Αυτός είναι ενας σημαντικός λόγος για τον οποίο όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω Ολυμπιονίκης. Να αθλούμαι στον ίδιο σύλλογο με 10 Ολυμπιονίκες σου δίνει περισσότερα κίνητρα. Στο μπάσκετ για παράδειγμα τα πιτσιρίκια δεν έχουν την δυνατότητα να προπονηθούν μαζί με αστέρες του αθλήματος όπως ο Steve Nash για παράδειγμα. Η δυνατότητα να ρίξεις τις αποστάσεις και να μιλήσεις με τους καλύτερους στο άθλημα σου είναι πολύ εμψυχωτικό. Στην ομάδα μας προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον κόσμο και να βοηθάμε κυρίως τα παιδία που ξεκινάνε την κωπηλασία και προσπαθουν να κατασταλάξουν.”

Πηγή:  Το κουπί.gr από http://www.bradenton.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: