Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

O Duncan Free επιστρέφει στην Oarsome Foursome


O Duncan Free επιστρέφει στην Oarsome FoursomeO Χρυσός Ολυμπιονίκης Duncan Free δείχνει έχει επανέλθει από τον πολύ άσχημο τραυματισμό του στο πόδι και δείχνει να εξασφαλίζει την θέση του στην νέα `Oarsome Foursome' της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Free του οποίου το δεξί πόδι είναι κατά 2.6 εκατοστά κοντύτερο μετά από ένα ατύχημα που είχε με το ποδήλατο του πέρσι, μαζί με το για πολλά χρόνια πλήρωμα του Drew Ginn και το νέο αίμα της κωπηλασίας της Αυστραλίας Josh Dunkley δείχνουν σίγουροι για τα 3/4 της Τετρακώπου.

Μετά απο 7 εβδομάδες δοκιμασιών και κοινοβίων οι τρείς κωπηλάτες θεωρούνται ως η ραχοκοκαλίας της ναυαρχίδας της Αυστραλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου όπου σκοπεύουν να εκθρονίσουν τους Βρετανούς (Ξεχνώντας το Ελληνικό πλήρωμα απο το οποίο έχασαν στο Bled).
Για την τέταρτη θέση της βάρκας ανταγωνίζονται οι Will Lockwood και Fergus Pragnell. Ο Pragnell θα δοκιμαστεί αυτό το σαββατοκύριακο στον αγώνα NSW στο Penrith οπου μαζί με τον Free θα αγωνιστεί στην Δίκωπο Ανδρών. Τρείς εβδομάδες μετά, στο εθνικό πρωτάθλημα στο Perth, ο Lockwood θα έχει την ευκαιρία του να μπει στην δίκωπο με τον Free, ο οποίος πιστοποίησε την καλή του κατάσταση σημειώνοντας πρωσωπικό ρεκόρ στα 6km στο Εργόμετρο.
Απο την άλλη οι Ginn και Dunkley Smith θα είναι μαζί στην Δίκωπο και στους δύο αγώνες στους οποίους η παρουσία θα είναι καταλυτική και για τις τελικές δοκιμασίες οι οποίες ξεκινούν στις 23 Μαρτίου.

Ο προπονητής της Τετρακώπου Chris O'Brien δηλώνει οτι τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό αλλα παραδέχεται την προσπάθεια του Free 8 μήνες μετά το ατύχημα του, οπου κάνοντας ποδηλασία χτυπήθηκε απο εναν μοτοσυκλετιστή στο Gold Coast, βάζοντας τον μαζί με τους Ginn και Dunkley Smith.

"Κι μόνο το γεγονός οτι ο Free μπόρεσε να συμετάσχει στις δοκιμασίες του Δεκεμβρίου και να είναι ανταγωνιστικός στο νερό δηλώνει μια εκπλητική προσπάθεια" δήλωσε ο O'Brien στο AAP.

Ο Free εντυπωσιάστηκε ακόμα και ο ίδιος απο το ρεκόρ του και πιστεύει οτι είναι σε θέση να το βελτιώσει. "Ήταν κάτι πολύ κάλό, κάτι τι οποίο δεν περίμενα." δήλωσε ο Free και συμπλήρωσε: "Οτι έχω κάνει μέχρι τώρα οφείλεται στην υπομονή, την σκληρή δουλειά και την πίστη που έχω στον εαυτό μου σε μια περίοδο που δεν ξέρεις εάν θα επανέλθεις στην προηγούμενη σου κατάσταση."

Ο Drew Ginn, μέλος της "Oarsome Foursome" το 1996, αναζητά το 4ο χρυσό του Ολυμπιακό Μετάλλιο στο Λονδίνο, έχοντας κερδίσει μαζί με τον Free το Χρυσό στην Δίκωπο Ανδρών στο Πεκίνο. Ο Ginn μαζί με τον Dunkley Smith και τους Sam Loch και Nick Purnell κατέκτησαν το χάλκινο μετάλιο στην Σλοβενία τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Εμπόδιο στις φιλοδοξίες των Αυστραλών είναι οι Βρετανοί οι οποίοι έχουν κερδίσει τις 3 προηγούμενες ολυμπιάδες αλλα και το Ελληνικό Πλήρωμα το οποίο έχει τις ίδιες φιλοδοξίες για τον ερχόμενο Αύγουστο.

Πηγή: Το κουπί.gr από  http://london2012.olympics.com.au/

Δεν υπάρχουν σχόλια: