Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Canterbury RC: Ότι δεν πέτυχε ο σεισμός το πέτυχε η φωτιά

Νέα Ζηλανδία 27/02/2012

Καθώς περισσότεροι από 10.000 σεισμοί δεν ήταν αρκετοί να καταστρέψουν τις εγκαταστάσεις του Canterbury Rowing Club, ο ιστορικός όμιλος δέχτηκε ένα ακόμη κτύπημα το Σαββατοκύριακο όταν ολόκληρο το κτίριό του κάηκε σε μια ύποπτη εμπρηστική επίθεση.

Το λεμβαρχείο Kerrs Reach κτίστηκε το 1960 και είχε χαρακτηριστεί «κίτρινο» μετά το σεισμό του περσινού Φεβρουαρίου. Από τότε χρησιμοποιούταν μόνο ως αποθηκευτικός χώρος. Η φωτιά κατέστρεψε βάρκες, κουπιά και προπονητικό υλικό, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά είναι «ύποπτη». Αρκετά οχήματα της πυροσβεστικής προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τη φωτιά, που ήδη μαινόταν όταν έφτασαν για την αντιμετώπισή της.

Το Canterbury Rowing Club είναι ο αρχαιότερος αθλητικός σύλλογος της χώρας. Ο Alan Bain, πρόεδρος του Canterbury Rowing Association (CRA) που αντιπροσωπεύει όλους τους τοπικούς κωπηλατικούς ομίλους, χαρακτήρισε την πυρκαγιά ως "ένα μεγάλο πλήγμα για την κωπηλατική κοινότητα".

Πηγή: www.rowingnz.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: