Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Η Βραζιλία επεκτείνει τις προοπτικές της προσαρμοστικής κωπηλασίας

DSCN7889 
Ένα τετραήμερο συνέδριο προσαρμοστικής κατηγοριοποίησης και προπονητικής έγινε πρόσφατα στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, με 32 συμμετέχοντες να το παρακολουθούν.
Με την υποστήριξη της FISA, της Παραολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας και της Liangjin Boats, στο συνέδριο παραβρέθηκαν προπονητές, διοικητικοί υπάλληλοι, ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες υγείας που ασχολούνται με την προσαρμοστική κωπηλασία.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν η Judy Morrison και ο Simon Goodey από την Επιτροπή Προσαρμοστικής Κωπηλασίας της FISA καθώς και ο Helder Costa, ταξινομητής της Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας Τυφλών. ο καθηγητής Δρ Pedro Paulo da Silva Soares, επιστημονικός συνεργάτης της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, ο καθηγητής Jose Paulo de Lima Sabadini, συντονιστής της προσαρμοστικής κωπηλασίας της Κ.Ο.Β. και ο Δρ Roberto ​​Nahon, ο υπεύθυνος γιατρός για την επιλογή των αθλητών στην προσαρμοστική εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

Ένας από τους στόχους του συνεδρίου ήταν να αυξηθεί ο αριθμός των χωρών που διατηρούν τμήματα προσαρμοστικής κωπηλασίας στη Νότια Αμερική. Το σημείο αυτό παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Κωπηλασίας της Νότιας Αμερικής, Raul Rogelio Poletti καθώς και ο πρόεδρος της Παναμερικανικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας, Oberti Juan Antonio Pesce.

Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το χώρο που θα διεξαχθεί το αγώνισμα της κωπηλασίας, στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες κωπηλασίας του Ρίο το 2016 και παρακολούθησαν πρακτικά μαθήματα στο κωπηλατοδρόμιο.
DSCN8051
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τιμήθηκαν οι εκπρόσωποι της Βραζιλίας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα προσαρμοστικής κωπηλασίας. Σ’ αυτές περιλαμβάνεται η Josiane Dias Lima που τερμάτισε τέταρτη πέρυσι στο TAMix2x, η Claudia dos Santos, η οποία ήταν πέμπτη στο ASW1x το 2011 και ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Lucas Pagani, ο οποίος τερμάτισε πρώτος το 2007 στο TAMix2x μαζί με την Lima.
Η πρώτη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην ιστορία της Βραζιλίας στην κωπηλασία, Fabiana Beltrameτιμήθηκε επίσης για τη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του περασμένου έτους, στο ελαφρύ σκιφ των γυναικών.

Το σεμινάριο περιελάμβανε κατηγοριοποίηση αθλητών, με οκτώ προσαρμοστικούς αθλητές κωπηλασίας να ταξινομούνται από τους εκπαιδευόμενους ταξινομητές.

Ο Goody σχολίασε: "Είναι πολύ ενθαρρυντικό να δούμε την πρόοδο που έχει κάνει η Βραζιλία στον τομέα της προσαρμοστικής κωπηλασίας. Ελπίζω να δούμε καλά αποτελέσματα στη Βραζιλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Πηγή: www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: