Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

2200 συμμετοχές την Κυριακή στο C.R.A.S.H.- B.

2200 συμμετοχές την Κυριακή στο C.R.A.S.H.- B.
Περισσότεροι απο 2,200 θα καθήσουν στα 96 Εργόμετρα Concept2 στην B.U. Arena της Βοστώνης την Κυριακή 29 Φεβρουαρίου για την ανάδειξή των ταχύτερων αθλητών.

“Είναι τιμή μας που διοργανώνουμε τους αγώνες οι οποίοι έχουν καθερωθεί στο αγωνιστικό καλεντάρι της FISA,” δήλωσε η Linda Muri, υπέυθυνη του C.R.A.S.H.-B. και προπονήτρια των αθλητών Ελ. Βαρών του Harvard. “Στην Βοστώνη έχουν συγκεντρωθεί οι καλύτεροι απο όλο τον κόσμο για την ανάδειξη του καλύτερου.”

Κατηγορίες προσαρμοσμένης κωπηλασίας έχουν προστεθεί στο πρόγραμμα των αγώνων τα τελευταία 3 χρόνια και φέτος θα υπάρχουν 80 συμμετοχές. “Εϊναι πολύ εμπνευσμένη ημέρα, ειδικά για τις κατηγορίες προσαρμοσμένης κωπηλασίας όπως και για τις κατηγορίες των μεγάλων ηλικιών".

Η ιδέα των αγώνων σε εργόμετρα δημιουργήθηκε απο αθλητές του Harvard οι οποίο είχαν βαρεθεί την μονότονη προπόνηση στο γυμναστήριο το 1982. Ο Tiff Wood και οι συναθλητές του απο την ολυμπιακή ομάδα του 1980 δημιούργησαν την "Charles River All Star Has Beens" ή αλλίως C.R.A.S.H.-B. όπως είναι γνωστή μέχρι τώρα. Στην συνέχει προσκαλέσαν περίπου 80 αθλητές απο κολέγια της χώρας με αποτέλεσμα την διεξαγωγή των πρώτων αγώνων C.R.A.S.H.-B. στο Harvard’s Newell Boathouse.

Οι αγώνες διερύνθηκαν και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της διεθνής κωπηλατικής σκηνής. Τρείς δεκαετίες αργότερα τα C.R.A.S.H.-B. Sprints φιλοξενούν περισσότερους απο 2,200 αθλητές σε πολλές κατηγορίες.

Οι αθλητές χωρίζονται ανάλογα με την ηλικία του και την κατηγορία του βάρους τους σε μια απόσταση 2000 μέτρων εκτός απο τους αθλητές της προσαρμοσμένης κωπηλασίας οι οποίοι αγωνίζονται στην απόσταση των 1000 μέτρων.

Μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές εδώ


C.R.A.S.H.-B. Sprints from John Rich on Vimeo.

Πηγή:  Το κουπί.gr - Κωπηλασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: