Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Κατετέθη η υποψηφιότητα του Τόκιο για τους Αγώνες του 2020

Δύο μέρες πριν εκπνεύσει η διορία από τη ΔΟΕ, το Τόκιο έθεσε και επίσημα υποψηφιότητα για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, στέλνοντας τον σχετικό φάκελο στη Λοζάνη.

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας είχε διεκδικήσει και τους Αγώνες του 2016 αλλά δεν τα είχε καταφέρει, με τη διοργάνωση να πηγαίνει στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στη νέα προσπάθεια του θα έχει αντιπάλους τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, την Κωνσταντινούπολη, τη Ντόχα και το Μπακού.

Το Τόκιο, βάσει του φακέλου που κατέθεσε, υπόσχεται ότι όλη η δράση θα λάβει χώρα μέσα σε ακτίνα οκτώ χιλιομέτρων ενώ όσον αφορά τις εγκαταστάσεις το 40% υπάρχει ήδη και απλά θα ανακαινιστεί.

Η υποψηφιότητα μάλιστα διαφημίζεται ως σύμβολο αναγέννησης της Ιαπωνίας μετά τον σεισμό και το καταστροφικό τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο ή την εξαφάνιση πάνω από 15.000 ανθρώπων.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα εξετάσει τους φακέλους και θα αποφασίσει τον ερχόμενο Μάιο για την τελική λίστα με τις υποψήφιες πόλεις. Η επιλογή της διοργανώτριας θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2013.

Πηγή: www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: