Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Διονύσης Νικολούζος 1979-2010

Στις σελίδες του All About Sport  και με αφορμή τον αγώνα κλειστής κωπηλασίας 2011, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή του Ν.Α.Ο.Κέρκυρας Διονύση Νικολούζου, βρήκαμε το παρακάτω αφιέρωμα.  
Διονύσης Νικολούζος 1979-2010




Ο Διονύσης Ν. Νικολούζος γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1979 στην Κέρκυρα, από μητέρα Γερμανίδα και πατέρα Έλληνα με καταγωγή από το χωριό Περίθεια της Βόρειας Κέρκυρας. Το 1996 αποφοιτεί από το 1ο Τεχνικό Λύκειο Κερκύρας και εισάγεται στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Α.Τ.Ε.Ι. Λάρισας από όπου και ορκίζεται πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός το 2002. Από το έτος 2004 και μετά την απόκτηση της άδειας ασκήσεως ηλεκτρολόγου μηχανικού, εργάζεται σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία στη Κέρκυρα.

Η αγάπη του για το άθλημα της κωπηλασίας και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας ξεκινάει από τα πρώτα παιδικά του χρόνια. Το ταλέντο του ξεχωρίζει ήδη από τα πρωταρχικά του βήματα ως κωπηλάτης, όταν την ίδια χρονιά κερδίζει στο αγώνισμα του μονού σκίφ δυο χάλκινα μετάλλια σε δυο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, την κατηγορία παίδων και την κατηγορία εφήβων, σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η πρώτη σελίδα των επιτυχιών που θα ακολουθήσουν, ξεκινάει το 1994 με την κλήση του για πρώτη φορά στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκειμένου να συμμετάσχει στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Παίδων - Εφήβων που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία. Σε συλλογικό επίπεδο ακολουθούν οι κατακτήσεις είκοσι-πέντε Πανελληνίων μεταλλίων στα αγωνίσματα του μονού σκιφ, της δικώπου μετά πηδαλιούχου, στο διπλό σκιφ και στο τετραπλό σκιφ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας σε διεθνές επίπεδο έχει να επιδείξει δυο χρυσά, δυο ασημένια και ένα χάλκινο βαλκανικό μετάλλιο, δυο έβδομες θέσεις σε τελικούς Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων και πολλές συμμετοχές σε Παγκόσμια κύπελλα και διεθνείς συναντήσεις. Επιστέγασμα όλων αυτών των επιτυχιών του με τη γαλανόλευκη, αποτέλεσε η κλήση του στην Ελληνική Προολυμπιακή Ομάδα Κωπηλασίας για τους Ολυμπιακούς του 2004 στην Αθήνα, όπου μια θέση στο Προολυμπιακό Τουρνουά του στερεί από τον ίδιο και το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους σωματειακούς και ομοσπονδιακούς προπονητές που συνεργάστηκαν μαζί του, ο Διονύσης ενέπνεε εμπιστοσύνη όπου σε συνδυασμό με τα αθλητικά χαρίσματα που διέθετε, όπως η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα και τα ψυχικά αποθέματα κατά την αγωνιστική προσπάθεια, είχαν ως αποτέλεσμα να του εμπιστεύονται τη θέση του επίκωπου σε συνθέσεις πληρωμάτων, τόσο συλλογικού όσο και Εθνικού επίπεδου.

Πηγή: www.aasport.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την τιμή που αποδίδουν στον συναθλητή μας!!!

Με εκτίμηση
Χρήστος Ριγανάς

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ρε παιδια να θυμομαστε το φιλο μας


Αλαμανοσ Βασιλης

Ανώνυμος είπε...

Όλα μπορούσανε να γίνουμε στον κόσμο, φιλε μου, τότε που μου χαμογελούσες.....Όταν δίνεις από τα υπάρχοντά σου, τότε δίνεις πολύ λίγα. Μόνο όταν δίνεις από τον εαυτό σου, δίνεις πραγματικά.... Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την τιμή...Με εκτιμηση Συριδων Π Βλαχος

katrinspi είπε...

α ρε διονυση αγγελος ησουν....