Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Φυτώριο για την ελληνική κωπηλασία ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων


Το σημαντικότερο και πιο «παραγωγικό» ίσως φυτώριο αποτελεί για την ελληνική κωπηλασίας ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, όπως αποδεικνύουν τα εκατοντάδες μετάλλια σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η ανάδειξη συνεχώς νέων πρωταθλητών.
Η αναγνώριση αυτή για την προσφορά του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στην προσέλκυση νέων αθλητών έρχεται και δια στόματος κορυφαίων στελεχών της ελληνικής κωπηλασίας, όπως της Υπεύθυνης του αναπτυξιακού προγράμματος που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, Δήμητρας Γιαννιού.
Η προπονήτρια και υπεύθυνη ανάπτυξης τη ΕΚΟΦΝΣ βρέθηκε στα Γιάννινα το Σάββατο 26/11ου, στο πλαίσιο επισκέψεων σε όλα τα σωματεία της Ελλάδας προκειμένου να αξιολογήσει τους αθλητές  και να συζητήσει με τους σωματειακούς προπονητές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια καλλιέργειας του αθλήματος.
Το πρωί στο προπονητικό κέντρο του ΝΟΙ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά νέους αθλητές, που έχουν γεννηθεί το 1998 και 1999, ορισμένοι εκ των οποίων θα συμμετέχουν τους επόμενους μήνες σε δύο καμπ που διοργανώνει η Ομοσπονδία στον Σχινιά.
Μιλώντας στο ITV η κ. Γιαννιού, σημείωσε την προσφορά του Ναυτικού Ομίλου στη Κωπηλασία και στο πλεονέκτημα που δημιουργεί η Λίμνη Παμβώτιδα, σε σχέση με άλλα σωματεία, όπου οι αθλητές θα πρέπει να μετακινούνται προκειμένου να προπονηθούν.
Οι δυσκολίες βέβαια, αφορούν στην μειωμένη χρηματοδότηση που αντιμετωπίζουν πλέον όλες οι ομοσπονδίες, αλλά και οι καιρικές συνθήκες που πρέπει να ανταπεξέρθουν αθλητές και προπονητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: