Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Αποχωρεί γιατί δεν είναι... Χάρι Πότερ

Στην έξοδο, από το γραφείο του γενικού γραμματέα αθλητισμού, βρίσκεται ο Πάνος Μπιτσαξής που αντιδρά με αυτόν τον τρόπο στη συρρίκνωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τεράστια μείωση της χρηματοδότησης της ΓΓΑ και κατ΄ επέκταση των σωματείων, των ομοσπονδιών και των εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, ο Πάνος Μπιτσαξής, στην απολογιστική συνέντευξη Τύπου των δύο ετών, αναφέρθηκε στα στημένα, μιλώντας για απόστημα που έσπασε, ενώ για τη βία εξέφρασε τους φόβους του πως από το ποδόσφαιρο θα μεταφερθεί σε άλλα αθλήματα.


Μιλώντας για το σοβαρό οικονομικό θέμα που θα αφανίσει τον αθλητισμό, είπε πως η χρηματοδότηση του 2012 μειώνεται κατά 51% και μάλιστα είναι 25% λιγότερη σε σχέση με αυτή του 2008.

Τότε, η ΓΓΑ είχε να διαχειριστεί 135 εκατ. ευρώ και τώρα, ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί για ψήφιση στις 7 Δεκεμβρίου, κάνει λόγο για 84 εκατ. ευρώ. Ο Πάνος Μπιτσαξής ζητά 100 εκατ. εξηγώντας πως αυτά τα 16 παραπάνω θα κάνουν ουσιώδη διαφορά.

«Είναι αδύνατο να γίνει με αυτόν τον προϋπολογισμό. Θέλω την μπαγκέτα του Χάρι Πότερ. Δεν με βρίσκει σύμφωνο αυτή η πολιτική. Οι Έλληνες αθλητές στενάζουν. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα οδηγηθούν σε κλείσιμο. Δεν είναι σωστή η συρρίκνωση και αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική θεωρείται δεδομένη η αποχώρησή μου», είπε μεταξύ άλλων.

Ενημέρωσε πως ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά προς το παρόν δεν έχε ανταπόκριση από υπουργείο οικονομικών και πρόσθεσε: «Θα έχουμε απώλειες», φέρνοντας ως παράδειγμα το Παγκρήτιο που έχει πρόβλημα με το ρεύμα, ενώ είπε ακόμα πως: «Οι ομοσπονδίες θα αναστείλουν τη λειτουργία τους».

Μίλησε επίσης για την υπόθεση των «στημένων» λέγοντας: «Το απόστημα έσπασε, αυτό είναι το συμπέρασμα, χάρη στη συντονισμένη στάση», παραδέχθηκε όμως πως έπρεπε να τιμωρηθούν κι άλλες ομάδες.

«Εκτιμώ ότι έπρεπε να τιμωρηθούν και άλλοι. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν λάθη και αδικίες, αλλά έγινε τομή μετά από 30 χρόνια. Υπήρχαν αποφάσεις που με απασχόλησαν», εξήγησε.

Για τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Φάκο και Αντωνακάκη σημείωσε πως: «Εκτιμώ το έργο τους, βοήθησαν στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου» και χαρακτήρισε άστοχη την πρόταση της Super League για την αντικατάστασή τους.

Αναφέρθηκε και στον Σοφοκλή Πιλάβιο λέγοντας πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ βοήθησε αποφασιστικά, ενώ επανέλαβε τη γνώμη του πως στις πειθαρχικές επιτροπές πρέπει να υπάρχουν τακτικοί δικαστές και όχι συνταξιούχοι.

«Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όσο δεν γίνεται αυτό θα υπάρχουν αμφιβολίες, ομίχλες και ελληνική καχυποψία», εξήγησε.

Στο κεφάλαιο βία, ήταν ξεκάθαρος: «Ακόμη στο χώρο του ποδοσφαίρου δρουν συμμορίες κοινού εγκλήματος και ξέρουμε ότι όσο η βία απομακρύνεται από τις κερκίδες του ποδοσφαίρου θα μεταφέρετε σε πλατείες ή κερκίδες άλλων αθλημάτων».

Τέλος, για την κατάσταση της ΓΓΑ είπε: «Παραλάβαμε μία γραμματεία που δεν ήξερε τι, που και γιατί το χρωστούσε. Αυτή τη στιγμή όμως λειτουργεί υπό όρους νομιμότητας, γνωρίζει πάρα πολύ καλά πού δίνει, τι δίνει και γιατί το δίνει. Τα σωματεία μαϊμούδες αποτελούν πια παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: