Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα ξεκινά το παγκόσμιο συνέδριο προπονητών κωπηλασίας

Το παγκόσμιο συνέδριο προπονητών κωπηλασίας ξεκινά σήμερα, 10 Νοεμβρίου, στο Βαρέζε της Ιταλίας. Διοργανωτές αυτής της ετήσιας εκδήλωσης είναι η Ιταλική ομοσπονδία κωπηλασίας και το Varese Rowing Club

Την πρώτη ημέρα το συνέδριο θα ασχοληθεί με τις γυναίκες σαν προπονήτριες και πως να τις προωθήσει. Το θέμα θα το παρουσιάσει το μέλος του συμβουλίου της FISA και πρόεδρος της Επιτροπής γυναικείας κωπηλασίας της FISA, Tricia Smith, μαζί με την Marika Fenley από το Πανεπιστήμιο της Λωζάννης.

Το κύριο χαρακτηριστικό για τη δεύτερη ημέρα είναι η μεθοδολογία για την προπόνηση υψηλής απόδοσης. Η ημέρα αυτή θα έχει στο προσκήνιο τον Gianni Postiglione ο οποίος είναι σήμερα ο προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας. Υπάρχει επίσης μια ευκαιρία να μάθουν μεθόδους από τα άλλα αθλήματα, ιδιαίτερα από σκι cross-country και καγιάκ.

Την τρίτη ημέρα, το θέμα «biomechanics an aid to performance» θα παρουσιαστεί από τον Dr Valery Kleshnev και τον καθηγητή Dr Klaus Mattes από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Ο Δρ Mattes είναι επίσης πολύ έμπειρος στο γερμανικό σύστημα της κωπηλασίας.

Η τελευταία μέρα είναι προγραμματισμένη περιήγηση στα αξιοθέατα, που περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο ευρωπαϊκό κέντρο εκπαίδευσης της Αυστραλίας στο Βαρέζε. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δούνε τον τόπο που θα γίνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου, θα ανακοινωθούν τα βραβεία του προπονητή και των πληρωμάτων της χρονιάς, που όπως είναι γνωστό ανάμεσα στους υποψήφιους είναι ο Gianni Postiglione και το χρυσό δίδυμο της Ελληνικής κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: