Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Οι προκλήσεις αρέσουν στον Ποστιλιόνε

Οι προκλήσεις αρέσουν στον Τζιάνι Ποστιλιόνε. Και ως μία τέτοια αντιμετωπίζει και το «Two Nations Cup», όπου η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με την Τουρκία.
Οχι γιατί ο Ιταλός τεχνικός έχει εθνικιστικές τάσεις -δεν υφίσταται τέτοιο θέμα-, αλλά γιατί έπειτα από πολλά χρόνια τα «γαλανόλευκα» κουπιά θα αγωνιστούν σε μια κατηγορία - αυτή της οκτάκωπου. Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε στο «Goal» φανερώνοντας τις σκέψεις του για το συγκεκριμένο εγχείρημα και τονίζοντας πως, αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, μπορεί να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πλήρωμα.
Οι προκλήσεις αρέσουν στον Ποστιλιόνε

«Για να είμαι ειλικρινής, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στη δημιουργία πληρώματος για οκτάκωπο, θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό της ελληνικής πραγματικότητας. Στα επόμενα τέσσερα χρόνια με σοβαρή δουλειά μπορεί να δημιουργηθεί μια τέτοια βάρκα. Ομως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό το βήμα.
Αυτήν τη στιγμή έχουμε δύο αθλητές για τη δίκωπο, τέσσερις για την τετράκωπο και χρειαστήκαμε ακόμη δύο για να συμπληρώσουμε το πλήρωμα. Αυτή δεν είναι η καλύτερη λύση, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις για να φτιάξουν το πλήρωμα έχουν 26 κωπηλάτες. Εμείς μόλις οκτώ. Ομως αν οι Ελληνες έχουν κίνητρο, μπορούν να καταφέρουν τα πάντα» τόνισε ο Ποστιλιόνε, δείχνοντας πως με τα κατάλληλα μέσα (οικονομικά και υλικοτεχνικά) θα ήθελε να αντιμετωπίσει μια τέτοια πρόκληση. Κάτι που σαφώς είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ειδικά υπό τις συνθήκες που βρίσκεται η Ελλάδα.
Οπως κι αν έχει, το εγχείρημα της σύνθεσης της δικώπου των Απόστολου και Νίκου Γκουντούλα, της τετράκωπου των Γιάννη Χρήστου, Γιάννη Τσίλη και Γιώργου Τζιάλλα με το παζλ να συμπληρώνεται από τους Αλέξανδρο Λουλούδη, Διονύση Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Χρηστομάνο και Αλέξανδρο Χαϊτίδη (πηδαλιούχος) θα δοκιμαστεί το πρωί της Κυριακής (στις 10).
Πηγή: www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: