Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη η οκτάκωπος



click on the image to close window
Την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πήρε το πλήρωμα της ελληνικής οκτακώπου που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου το πρωί της Κυριακής (10:00) να πάρει μέρος στον 1ο αγώνα Ελλάδας-Τουρκίας οκτακώπων με την ονομασία "Two Nations Cup" που θα γίνει στον Κεράτιο κόλπο .

Η ελληνική αποστολή παρακολούθησε την θεία λειτουργία στο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι παρουσία μάλιστα των πατριαρχών Γεωργίας, Σερβίας και Αλβανίας  και στη συνέχεια  ο πρόεδρος  της ΕΚΟΦΝΣ κ.Γιάννης Καρράς παρέδωσε στον Οικουμενικό Πατριάρχη γαλανόλευκο κουπί με τις υπογραφές όλων των αθλητών της ελληνικής οκτακώπου.

Ο κ. Βαρθολομαίος υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά το κωπηλατικό δώρο ενώ  χαριτολογώντας είπε στους αθλητές και τους συνοδούς της ομάδας  "με αυτό θα  επαναφέρω στην τάξη όποιον δεν κάθεται καλά". Στη συνέχεια έδωσε την ευχή του σε ένα ένα τα μέλη της ομάδας και έβγαλε μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί τους. Η ελληνική αποστολή είχε και μια απρόσμενη συνάντηση στο προαύλιο του Πατριαρχείου με την γνωστή τραγουδίστρια  Άλκηστη Πρωτοψάλτη η οποία χαιρέτησε όλους τους αθλητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.
click on the image to close window

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε λίγο νωρίτερα την προετοιμασία του κάνοντας ακόμη μια προπόνηση στον Κεράτιο κόλπο και πλέον αύριο Κυριακή (23/10) το πρωί (10:00) είναι πανέτοιμο να αντιμετωπίσει την τουρκική οκτάκωπο. Για περίπου μια ώρα ο θαλάσσιος χώρο του Κεράτιου κόλπου θα είναι κλειστός για οποιοδήποτε πλεούμενο ενώ το κοινό θα μπορεί να παρακολουθήσει τον αγώνα από την ακτή και κατά μήκος των 3.100μ. της διαδρομής . Την ξεχωριστή κωπηλατοδρομία θα μεταδώσει απευθείας και το CNN Turk.

Two Nations Cup by kopilasiahellas
Φωτογραφίες και βίντεο απο την επίσκεψη βρείτε στο Kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: