Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Η Ελληνική αποστολή στο Πανευρωπαικό του Plovdiv


Η Ελληνική αποστολή στο Πανευρωπαικό του Plovdiv Μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία των Ελληνικών Πληρωμάτων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Bled έρχεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο διοργανώνεται 16 με 18 Σεπτεμβρίου στο Plovdiv της Βουλγαρίας και αναμένεται να συμμετάσχουν 400 περίπου αθλητές απο 29 χώρες.
Η Ελληνική αποστολή με όλα τα μεγάλα της αστέρια μέσα απαρτίζεται απο 14 αθλητές οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 7 αγωνίσματα.
Στην δίκωπο Γυναικών θα δούμε τις αδερφές Σπυρίδου οι οποίες μετά το Ασημένιο Μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στο Πανευρωπαικό των Νεανίδων πέρισυ στο Racice δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Τά άλλα δυο αδέρφια της Ελληνικής αποστολής, ο Νίκος με τον Απόστολο Γκουντούλα στην Δίκωπο Ανδρών μετα την 4η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και την Πρόκριση στο Λονδίνο, θα αγωνιστούν για να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς από τους Ιταλούς Niccolo Mornati και Lorenzo Carboncini καθώς το άλλα δύο Ευρωπαϊκά Πληρώματα των Τελικών (Αγγλία και Γερμανία) δεν κατεβάζουν τα δυνατά τους χαρτιά.
Με την Βρετανική Τετρακωπο να έχει τελείως διαφορετική σύνθεση η Ελληνική Τετράκωπος Ανδρών φαντάζει το απόλυτο φαβορί του αγωνίσματος. Οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου με τον αέρα του Ασημένιου Μεταλλίου του Bled θα αγωνιστούν για την πρώτη θέση ανάμεσα σε 13 Πληρώματα.
Η Κατερίνα Νικολαίδου μετά το Διπλό Σκίφ στο οποίο αγωνίστηκε στο Bled με την Τριανταφυλλιά Καλαμπόκα, επιστρέφει στο Σκίφ Γυναικών με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Mirka Knapkova απο την Τσεχία να φαντάζει το απόλυτο φαβορί.
Στο Σκίφ Ανδρών θα αγωνιστεί ο Διονύσης Αγγελόπουλος με όλα τα μεγάλα ονόματα του τελικού του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος να απουσιάζουν με τα φώτα της δημοσιότητας να στρέφονται στον Λιθουανό Mindaugas Griskonis και στον Αζέρο Aleksandar Aleksandrov οι οποίοι κατέλαβαν την 8η και την 9η θέση αντίστοιχο στο Bled.
Άλλη αίγλη στο αγώνισμα του Διπλού Σκίφ Ελ. Βαρών Γυναικών δίνουν οι Ελληνίδες Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου σε ένα αγώνισμα με 9 συμμετοχές.
Στο Διπλό Σκίφ Ελ. Βαρών Ανδρών με τον αέρα της πρόκρισης στο Λονδίνο θα αγωνιστεί ο Λευτέρης Κόνσολας με τον Παναγιώτη Μαγδανή, έχοντας σαν κυριότερους αντίπαλους τους Χάλκινους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ιταλούς Lorenzo Bertini and Elia Luini και τους Πορτογάλους Fraga Pedro και Mendes Nuno.
Οι τελικοί της Κυριακής θα μεταδοθούν ζωντανά απο το www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: