Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αδελφοί Γκουντούλα αθλητές του μήνα για το World Rowing


Nikolaos & Apostolos GKOUNTOULAS (GRE)


Birth Date
04/02/1985
Profession
Students
Country
GRE
Place of Residence
Thessaloniki
Sex
male
Civil Status
Single
Language for Interviews
Greek, English
Height
184 cm - 6 ft / 0 inch
Other Sports
cycling, motorcycles



Οι πανομοιότυποι δίδυμοι αδελφοί Γκουντούλα, Νίκος και Απόστολος κωπηλατούν πάντα μαζί και μέχρι στιγμής έχουν σπουδαίες επιτυχίες, ακόμη και μετά την μετακίνησή τους από την ελαφρά κατηγορία στην ανοικτή. Ο Νίκος και ο Απόστολος μίλησαν στο World Rowing μετά τον αγώνα τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, όπου αγωνίστηκαν στη δίκωπο των ανδρών, το αγώνισμα με τον απίστευτα σκληρό ανταγωνισμό. Οι αδελφοί Γκουντούλα είναι οι αθλητές του μήνα του World Rowing.

World Rowing: Σε όλη σας την καριέρα κωπηλατείτε μαζί, ξέκινήσατε και μαζί;
Νικολάος & Απόστολος Γκουντούλας:
Μεγαλώσαμε σε ένα χωριό που ονομάζεται Σέρβια στη Βόρεια Ελλάδα, όπου έχουμε μια όμορφη λίμνη (φράγμα Πολυφύτου). Μια μέρα είδαμε κωπηλάτες στη λίμνη και εμείς απλά δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε μακριά από αυτό. Μετά από λίγο ασχοληθήκαμε με το καγιάκ και ήταν συναρπαστικό, αλλά τελικά ανακαλύψαμε ότι η κωπηλασία είναι πιο κατάλληλη για δίδυμους.

WR: Είστε πανομοιότυποι δίδυμοι; Ίδιο ύψος και βάρος; Είστε και οι δυο σας αριστερόχειρες ή δεξιόχειρες;
N & Α:
Ναι, ακριβώς. Έτσι οι άλλοι δεν μπορούν να μας ξεχωρίσουν.

WR: Ποιο είναι σκορ σας στα 2000m στο εργόμετρο;
N & A:
Προσπαθούμε να είναι κοντά στα 6 λεπτά και, δεν είναι καθόλου εύκολο.

WR: Έχετε ποτέ αγωνιστεί ή προπονηθεί ένας ενάντια στον άλλο σε σκιφ;
Απ:
Από το 2000 έως το 2004 ήμασταν συνήθως στα σκιφ, έτσι είχαμε μεγάλες μάχες ένας εναντίον του άλλου. Συνήθως ο Νίκος με κέρδιζε, κάτι το οποίο εξακολουθεί να με "πονάει".

WR: Είστε ανταγωνιστικοί μεταξύ σας;
N & A:
  Πάντα αισθανόμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και αυτό μας βοηθά να προσπαθούμε σκληρότερα.

WR: Έξω από την κωπηλασία μένετε μαζί, περνάτε το χρόνο σας μαζί ή έχετε ξεχωριστές ζωές;
N & Α:
Η αλήθεια είναι ότι για πέντε χρόνια νιώθω σαν να είμαι δίδυμος με όλα τα μέλη της εθνικής ομάδας, λόγω του χρόνου που περνάμε όλοι μαζί σε κοινόβια. Έξω από την κωπηλασία συνήθως έχουμε κοινούς φίλους, αλλά πάντα προσπαθούμε να βρούμε χρόνο για τον εαυτό μας. Υποθέτω ότι είμαστε αρκετά ανεξάρτητοι.

WR: Τι σας αρέσει να κάνετε για να ξεφεύγετε από την κωπηλασία;
N & A:
Μας αρέσει να οδηγούμε τις μηχανές μας στην ύπαιθρο, να συναντιόμαστε με φίλους, να ξοδεύουμε χρόνο με την οικογένειά μας και το διάβασμα. Δυστυχώς έχουμε έλλειψη χρόνου.

WR: Ξεκινήσατε την κωπηλασία στα ελαφρά βάρη, γιατί πήρατε την απόφαση να πάτε στην ανοικτή;
N & A:
Μέχρι το 2008 ήμασταν lightweights. Όταν κέρδισαμε το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στη δίκωπο ελ.β., καταλάβαμε ότι οι επιδόσεις μας ήταν ίσες με τις δίκωπες της ανοικτής κατηγορίας. Φάνηκε απερίσκεπτο εκείνη την εποχή, αλλά αυτό ήταν πρόκληση για εμάς.

WR: Πώς ήταν ο αγώνας σας στον τελικό στο Bled;
N & A:
Ήταν ένας από τους πιο σκληρούς και πιο γρήγορους αγώνες που έχουμε κάνει ποτέ. Εμείς πραγματικά πιστεύαμε σε ένα μετάλλιο, αλλά οι έμπειροι Carboncini και Mornati (Ιταλία), έκαναν επίσης μια φανταστική κούρσα. Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας.

WR: Αγωνίζεστε στη δίκωπο των ανδρών, τι πιστεύετε ότι χρειάζεται για να ηττηθούν οι Νεοζηλανδοί;
N & Α:
Είναι πολύ εύκολο για μας: χρειαζόμαστε επιπλέον 20 εκατοστά σε ύψος και 20kg σε βάρος. Είμαστε πάντα ρεαλιστές. Σκεφτόμαστε βήμα προς βήμα και τον επόμενο χρόνο θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο κοντά σε αυτούς.

WR: Ποια είναι η άποψή σας για τη υπερβολική προβολή για την κόντρα μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας;
N & A:
Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει καμία υπερβολική προβολή. Κάθε πλήρωμα προσπαθεί να είναι όλο και πιο γρήγορο σε κάθε αγώνα. Είναι και τα δύο κορυφαία πληρώματα.

WR: Ξέρετε αν θα παραμείνετε στη δίκωπο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς;
N & A:
Θα θέλαμε να παραμείνουμε, αλλά είναι απόφαση του προπονητή μας.

WR: Πήγατε να δείτε την κωπηλασία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας; Ήταν έμπνευση για σας να δείτε το ελληνικό διπλό σκιφ ανδρών ελ.β.;
N & A:
Ήμασταν εκεί ζητωκραυγάζοντας για αυτούς. Νιώσαμε πολύ περήφανοι με αυτό το μετάλλιο. Σε εκείνο το σημείο δεν πιστεύαμε ότι τα αποτελέσματα αυτά ήταν δυνατά για τους Έλληνες. Τώρα είμαστε φίλοι με τον Βασίλη Πολύμερο και τον Δημήτρη Μούγιο και μας υποστηρίζουν.

WR: Τώρα που το παγκόσμιο πρωτάθλημα τελείωσε, πού θα πάτε μετά από εδώ;
N & A:
Μετά από μερικές ημέρες στο σπίτι μας, έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Plovdiv. Αυτό θα είναι ο τελευταίος αγώνας της σεζόν. Μετά από αυτό θα έχουμε σχεδόν τρεις εβδομάδες χωρίς κοινόβιο και έτσι θα έχουμε λίγο χρόνο για να οδηγήσουμε τις μοτοσικλέτες μας.

Μετάφραση "Greek Rowers" από http://www.worldrowing.com/athletes/nikolaos-apostolos-gkountoulas

Δεν υπάρχουν σχόλια: