Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Λήμνο οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες!


Στη Λήμνο οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες!Στον Ρωμαίικο γυαλό στην Μύρινα της Λήμνου θα διεξαχθούν φέτος οι αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες κωπηλασίας που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία νήσων Αιγαίου σε συνεργασία με τον τοπικό ναυτικό όμιλο Λήμνου (Ν.Ο.Λ.). Η διοργάνωση δεν είχε πραγματοποιηθεί τα δύο τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης χρημάτων αλλά μετά απο προτροπή και απόφαση του γενικού γραμματέα Αιγαίου κ. Δημήτρη Χαλκιώτη ο οποίος τυγχάνει να είναι και άνθρωπος του αθλητισμού η διοργάνωση επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο στα μέσα Σεπτέμβρη.

Λόγω της οικονομικής στενότητας και λιτότητας φέτος θα γίνουν λιγότερες κούρσες από αυτές που γίνονταν στο παρελθόν αφού η χρηματοδότηση των αγώνων δεν είναι μεγάλη.

Βράβευση σε Μαγδανή
Η φετινή διοργάνωση θα έχει την ιδιαιτερότητα της βράβευσης του δις παγκόσμιου πρωταθλητή και κωπηλάτη του Ναυτικού ομίλου Λήμνου Παναγιώτη Μαγδανή ο οποίος πριν από λίγες μέρες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Σλοβενία μαζί με τον συναθλητή του στην Εθνική ομάδα Λευτέρη Κόνσολα, είχαν πάρει την δεύτερη θέση και ταυτόχρονα το προνομιούχο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Το χρυσό αυτό παιδί θα βραβεύσει η πολιτεία αλλά και ο σύλλογος στον οποίο ανήκει και οι αγώνες θα είναι αφιερωμένοι σε αυτόν.

Στους αιγαιοπελαγίτικους κωπηλατικούς αγώνες συμμετοχή δήλωσαν ο Ναυτικός όμιλος Μυτιλήνης (Ν.Ο.Μ.) Άτλας Μυτ. Αίολος Παμφίλων σύλλογοι απο την Λέσβο Ναυτικός όμιλος Ρόδου και φυσικά ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης ο Ναυτικός όμιλος Λήμνου. Εξετάζεται το γεγονός να δώσει το παρών (αν το επιτρέψουν τα οικονομικά) και όμιλος εκτός συναγωνισμού ώστε να λαμπρύνει την όλη διοργάνωση και είναι πολύ πιθανό αυτός να είναι ο όμιλος Ερετών ο οποίος στο παρελθόν είχε λάβει μέρος σε τέτοιους αγώνες.

Πηγή: http://www.sportlesvos.gr/ Αντιγραφή από www.tokoupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: