Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Κωπηλασία και ιστιοπλοΐα για άτομα με νοητική υστέρησηΙστιοπλοΐα και κωπηλασία στη λίμνη Βόλβη θα κάνουν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, πάνω από 80 άτομα με νοητική υστέρηση, στις εγκαταστάσεις των Λουτρών της Νέας Απολλωνίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια δράση με στόχο την εξοικείωσή τους με το νερό και τον ναυταθλητισμό και γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Περιφέρεια και συγκεκριμένα η Αντιπεριφέρεια Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης ενώ θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης. Σε κάθε ιστιοπλοϊκό και κωπηλατικό σκάφος θα βρίσκονται αθλητές μαζί με άτομα με νοητική υστέρηση ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και έχουν ενεργοποιηθεί εθελοντές από διάφορους φορείς.

Συγχρόνως, γίνεται μια προσπάθεια εξοικείωσης του κόσμου με τις λίμνες και γενικότερα το υδάτινο στοιχείο κάθε περιοχής, όπως σχολίασε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται δράσεις στη λίμνη Βεγορίτιδα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στον ποταμό Στρυμόνα.
Πηγή: www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: