Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ: «ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ»

 
 Του Παναγιώτη Στεφάνου

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, στο navysports.gr! Ο κ. Γιάννης Καρράς, μιλά για το σημείο που βρίσκεται το άθλημα, εν μέσω κρίσης, αποκαλύπτοντας πως είναι τόσα πολλά τα προβλήματα, εξαιτίας των οποίων, σκέφτηκε να παραδώσει ακόμα και τα κλειδιά της Ομοσπονδίας…

–Πρόεδρε, η κωπηλασία σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που βρίσκεται η χώρα μας, επιπλέει σε ήρεμα νερά;
« Προσπαθούμε να το ‘’παλέψουμε’’ και να κρατήσουμε σε ένα επίπεδο το άθλημα, όσο αυτό είναι εφικτό. Δεν σας κρύβω, ότι τα προβλήματα είναι τόσα πολλά που αναγκαζόμαστε να προσαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, ώστε, όσο αυτό είναι δυνατόν, να παρακάμπτουμε τις δυσκολίες. Εάν η Πολιτεία μας στηρίξει θα τα καταφέρουμε καλύτερα, εάν όχι, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα…»

-Η οικονομική κρίση, δηλαδή, την οποία όλοι βιώνουμε, έχει στιγματίσει και την κωπηλασία…
« Αναμφίβολα. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: Η επιχορήγηση που λαμβάνουμε έχει μειωθεί από το 1350000 στις 900000 ευρώ. Μιλάμε, δηλαδή, για το 1/3 του ποσού! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται και οι δαπάνες της Ομοσπονδίας, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Εχουμε φτάσει στο σημείο να μην καλύπτουμε, πλέον, οδοιπορικά, μετακινήσεις σκαφών κτλ, αναθέτοντας σε ομίλους που έχουν την οικονομική δυνατότητα τη διοργάνωση των αγώνων».

-Οι άμεσοι στόχοι της ΕΚΟΦΝΣ;
«Όταν δεν έχεις την ίδια δυνατότητα να εκπονήσεις και να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου και εξαρτάσαι από άλλους, τότε αναπροσαρμόζεις και τους στόχους σου. Θα έλεγα, ότι στόχος μας είναι, πλέον, να στηρίξουμε τις υποδομές και τη διάδοση του αθλήματος ανά την Ελλάδα, βοηθώντας νέους συλλόγους να γεννηθούν. Όπως για παράδειγμα συνέβη στη Ζάκυνθο στην οποία ‘’γεννήθηκε’’ ένας καινούριος όμιλος και κάτι ανάλογο πάει να γίνει στη Καλαμάτα. Βεβαίως, δεν αποτελεί αυτοσκοπό να εγγράφουμε στα μητρώα μας νέα μέλη, αλλά να μπορούν οι όμιλοι αυτοί να στέκονται και να δραστηριοποιούνται».

-Μήπως, μέσα από τόσες δυσκολίες, σκεφτήκατε κάποια στιγμή να πείτε δεν πάει άλλο;
« Ναι, σκέφτηκα να παραδώσω τα κλειδιά. Όταν δεν έχεις χρήματα να κινηθείς, να πληρώσεις ακόμα και το υπαλληλικό προσωπικό των γραφείων της Ομοσπονδίας, τότε περνούν όλες οι σκέψεις από το μυαλό σου. Αλλά η αγάπη για το άθλημα είναι αυτή που μας κρατάει όρθιους…».

-Μια ευχή για το navysports.gr το οποίο πιάνει τα ‘’κουπιά’’ στα χέρια και μπαίνει στα ‘’ύδατα της ενημέρωσης’’;
« Εύχομαι να πάτε όσο καλύτερα γίνεται, κάθε επιτυχία, με γνώμονα πάντα τη σωστή ενημέρωση, προβάλλοντας την κωπηλασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!».
Πηγή: navysports.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δωστα τι περιμένεις δεν έχει αλλά λεφτά να φάτε........