Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αυλαία με ελληνική αισιοδοξία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Αισιόδοξος για την παρουσία των ελληνικών πληρωμάτων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών η αυλαία του οποίου ανοίγει το πρωί της Κυριακής 30 Αυγούστου στη λίμνη Εγκμπελέτ της Γαλλίας δηλώνει ο εκ των ομοσπονδιακών προπονητών Σάκης Αθανασιάδης.

«Στόχος της ομάδας μας είναι να προκριθούν όσο το δυνατόν περισσότερα πληρώματα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Είναι ένας στόχος εφικτός για τέσσερα από τα πληρώματα μας και αναφέρομαι στα διπλά σκιφ ελ βαρών ανδρών, γυναικών το διπλό βαρύ των γυναικών και την τετράκοπο των ανδρών. Η ελαφριά τετράκοπος θα προσπαθήσει κι αυτή για την πρόκριση αλλά μην ξεχνάμε ότι αποτελείται από νέους σε ηλικία αθλητές και πρωταρχικά χτίζουμε για το μέλλον. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πολύ δύσκολους αγώνες αφού τα ξένα πληρώματα είναι και πολλά και εξαιρετικά δυνατά μια που όλες οι χώρες θέλουν να κερδίσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Η ομάδα μας είναι καλά, η ομοσπονδία είναι κοντά μας και είμαστε αισιόδοξοι για την έκβαση των αποτελεσμάτων ».
Αναφερόμενος για τις συνθήκες στην λίμνη Εγκμπελέτ τόνισε «Οι συνθήκες στη λίμνη είναι ιδανικές όχι μόνο για αγώνες αλλά και για διακοπές. Το τοπίο θα το χαρακτήριζα παραδεισένιο . Το νερό είναι πολύ καλό και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι και την περίοδο των αγώνων».

Το ελληνικό μετάλλιο στην ίδια λίμνη πριν 18 χρόνια
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίμνη είχε διεξαχθεί και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1997 με την Ελλάδα να κατακτά ένα χάλκινο μετάλλιο χάρις την δίκοπο μετά πηδαλιούχου όπου στελέχωναν οι Κώστας Καρυώτης-Γιώργος Φώτου και πηδαλιούχος ο Λάμπρος Ρίζος (ΦΩΤΟ) . Στην ίδια διοργάνωση το τετραπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τους Κουρκουρίκη-Δημητρίου-Πολύμερο-Μηλιώτη είχε κατακτήσει την 5η θέση στον τελικό ενώ το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με τις Χρύσα Μπισκιτζή-Αγγελική Γκρέμου ήταν 5ο στο μικρό τελικό.

Τέσσερα πληρώματα στην πρεμιέρα Ώρες συμμετοχής

Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος την Κυριακή ρίχνονται ο Σπύρος Γιάνναρος στο σκιφ ελ βαρών (11:10) το διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών με τους Παναγιώτη Μαγδανή-Λευτέρη Κόνσολα (13:00), το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών με τις Γεωργία Δημάκου-Αμαλία Τσιάβου (13:10) και η τετράκωπος άνευ με τους Γιώργο Τζιάλλα –Γιάννη Τσίλη-Γιάννη Χρήστου-Διονύση Αγγελόπουλο (13:35) όλες ώρες Ελλάδας.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: