Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ρεκόρ συμμετοχών στο παγκόσμιο



Σε λίγα 24ωρα ξεκινάει στην πόλη Ογκεμπελέτ της Γαλλίας το παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας. Οι συμμετοχές για το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για το άθλημα έκλεισαν και οι διοργανωτές με μεγάλη χαρά ανακοίνωσαν ότι θα πάρουν μέρος σε αυτή 1300 αθλητές από 77 χώρες.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Αριθμός ρεκόρ και πως να μην είναι άλλωστε από τη στιγμή που είναι και η πρώτη διοργάνωση που δίνει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.
Μέχρι τις 6 Σεπτέμβρη 129 βάρκες και για την ακρίβεια 77 πληρώματα ανδρών και 52 γυναικών, σε οκτώ και έξι αγωνίσματα αντίστοιχα θα έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη του χρόνου τέτοια εποχή.
Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας της κωπηλασίας (FISA) Ζαν-Κριστόφ Ρολάντ σε δηλώσεις τους αναφορικά με τον αριθμό ρεκόρ των συμμετοχών σημείωσε πως αυτό αποτελεί αντανάκλαση της δουλειάς που έχει γίνει για την ανάπτυξη του αθλήματος της κωπηλασίας παγκοσμίως. «Η FISA έχει αυξήσει τη δύναμη της σε 142 ομοσπονδίες-μέλη και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν γίνει τουλάχιστον 146. Η αύξηση αυτή διεθνώς αντανακλάται στον αριθμό των χωρών που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας και είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω κωπηλάτες από όλες τις γωνιές του πλανήτη και ιδιαίτερα των νεότερων εθνών».
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: