Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Επτά κορυφαίοι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Γαλλία

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επτά κορυφαίοι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γαλλίας!
*Τσίλης – Τζιάλλας – Τσιάβου – Ντούσκος – Αντώνης – Βαρδάκας – Μάντζιος θα διεκδικήσουν «εισιτήρια» για Ρίο και μετάλλια.
*Έτοιμοι για ένα καλό αποτέλεσμα, δηλώνουν οι δύο Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες…

Έφτασε και φέτος η κορυφαία στιγμή της Κωπηλασίας σε διεθνές επίπεδο, καθώς την ερχόμενη Κυριακή ξεκινάει στη λίμνη του Εγκμπελέτ στη Γαλλία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, μέσω του οποίου θα μοιραστούν τα περισσότερα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ενισχυμένη θα είναι η παρουσία στο Παγκόσμιο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, καθώς επτά πρωταθλητές του θα τρέξουν σε τέσσερα συνολικά αγωνίσματα. Τα τρία από τα τέσσερα πληρώματα θα διεκδικήσουν πρόκριση στο Ρίο, ενώ όλα θα αγωνιστούν και για μία θέση στο βάθρο.
Πιο αναλυτικά, οι τέταρτοι Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας θα τρέξουν με τη βαριά Τετράκωπο των Ανδρών μαζί με τους Γιάννη Χρήστου και Διονύση Αγγελόπουλο έχοντας στραμμένο το βλέμμα στους Ολυμπιακούς του 2016. Αν πάρουν την πρόκριση, κάτι που θεωρείται πιθανό, οι δύο Γιαννιώτες πρωταθλητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη δεύτερη Ολυμπιάδα της καριέρας τους.
 «Εισιτήριο» για το Ρίο θα διεκδικήσουν επίσης οι νεαροί πρωταθλητές Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Αντώνης και Κώστας Βαρδάκας, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην Τετράκωπο ελαφρών βαρών μαζί με τον Γιάννη Πέτρου, αλλά και η χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια κάτω των 23 ετών Αμαλία Τσιάβου στο Διπλό Σκιφ ελ. βαρών Γυναικών η οποία θα τρέξει παρέα με τη Γεωργία Δημάκου. Όλα αυτά τα πληρώματα πρέπει να καταλάβουν μία θέση μέσα στις 11 πρώτες των αγωνισμάτων τους για να προκριθούν στην Ολυμπιάδα του 2016.
Εκτός των παραπάνω, στη Γαλλία θα αγωνιστεί και ο παγκόσμιος έφηβος πρωταθλητής του Ν.Ο.Ι. Κωστής Μάντζιος στο μη Ολυμπιακό αγώνισμα της Δικώπου άνευ ελαφρών βαρών των Ανδρών παρέα με τον Γιώργο Κόνσολα, διεκδικώντας μία διάκριση.

Υψηλός ο ανταγωνισμός
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι την ελληνική Εθνική Ομάδα στο επικείμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας απαρτίζουν συνολικά 17 αθλητές, εκ των οποίων οι επτά είναι Γιαννιώτες. Με άλλα λόγια, οι κωπηλάτες του Ν.Ο.Ι. αποτελούν το 60% περίπου του συνόλου της αποστολής της χώρας μας στη μεγαλύτερη φετινή διεθνή διοργάνωση του αθλήματος!
Πάντως, το Παγκ. Πρωτάθλημα δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση για κανένα απ’ τα ελληνικά πληρώματα, καθώς η συμμετοχή σ’ αυτό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με 1.300 αθλητές από 77 χώρες να λαμβάνουν μέρος και ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα υψηλός εξαιτίας των προκρίσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δηλώσεις Τσίλη – Τζιάλλα
Στη Γαλλία βρίσκονται ήδη εδώ και πέντε ημέρες οι Έλληνες πρωταθλητές της Κωπηλασίας όπου προετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη που ξεκινάει ουσιαστικά από την ερχόμενη Δευτέρα.
Σε δήλωσή του με αφορμή το Παγκ. Πρωτάθλημα ο Γιάννης Τσίλης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η προετοιμασία μας για το Παγκόσμιο πήγε πολύ καλά, χωρίς τραυματισμούς και άλλες ατυχίες. Αισθανόμαστε έτοιμοι για ένα καλό αποτέλεσμα. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στη συνέχεια, αν είναι δυνατόν, να διεκδικήσουμε κάποιο μετάλλιο στο Πρωτάθλημα».
Από την πλευρά του ο έτερος Ολυμπιονίκης Γιώργος Τζιάλλας επισήμανε ότι «ο περασμένος χειμώνας ήταν αρκετά δύσκολος, δουλέψαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε κι αυτό φάνηκε και στους αγώνες στους οποίους συμμετείχαμε ως τώρα με τα καλά αποτελέσματα που πετύχαμε. Το καλοκαίρι πήγε επίσης ομαλά, μπορέσαμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο τεχνικά, όπως μας υπέδειξε ο προπονητής μας και πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλά. Ελπίζουμε να το δείξουμε αυτό και στις κούρσες που έχουμε μπροστά μας, οι οποίες θα είναι από τις πιο δύσκολες των τελευταίων χρόνων».
***
Η Διοίκηση, οι προπονητές και όλη η αθλητική οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων εύχονται καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα στους επτά πρωταθλητές τους οι οποίοι θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαζί με την αθλητική οικογένεια του Ν.Ο.Ι εύχωμαι και εγώ την μέγιστη δυνατή επιτυχία για όλα τα παιδιά της εθνικής μας ομάδας, όπου αναμφισβήτητα ο Ν.Ο.Ι είναι η "μαγιά". Αλλά και λίγη ...... μετριοφροσύνη, οι 7 στους 17 είναι 41%.

Ανώνυμος είπε...

Μη του τη χαλάς και εσύ τώρα....