Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Το άθλημα των μεταλλίων



Η Ελληνική κωπηλασία κατέγραψε άλλη μια εξαιρετική παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των εφήβων-νεανίδων να σηκώσουν ψηλά την ελληνική σημαία και να αποδείξουν για ακόμα μια φορά το μέλλον που έχει το άθλημα στη χώρα μας.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Στη μακρινή Βραζιλία ήρθαν να προστεθούν δυο ακόμα μετάλλια στην πλούσια φετινή συγκομιδή με τους μικρούς να δίνουν την καλύτερη πάσα στους μεγάλους που θα κλείσουν την αγωνιστική σεζόν με τη συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Γαλλία από 30 Αυγούστου έως 6 Σεπτέμβρη.
Η Σοφία Ασουμανάκη, που ήταν και η μοναδική γυναίκα της Ελληνικής αποστολής, κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Ρίο και θέλει να επιστρέψει στη Βραζιλία μαζί με την Κατερίνα Νικολαϊδου. Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ νεανίδων στα 2.000μ. κλειστής κωπηλασίας έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και η δεύτερη θέση στο σκιφ νεανίδων σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα μοιάζει μόνο η αρχή για την 18χρονη αθλήτρια του ΕΝΟΑ.
Πολύ καλά τα πήγαν και οι άντρες της παρέας με τους τους Γιώργο Παπασακελλαρίου και Κωνσταντίνο Μάντζιο να κατακτούν την τρίτη θέση στη δίκωπο άνευ των εφήβων ενώ Σπύρος Αντώνης, Κωνσταντίνος Βαρδάκας, Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίκος Βλάχος στην τετράκωπο άνευ των εφήβων βρέθηκαν μια ανάσα από το βάθρο καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στη διοργάνωση.
Τα δυο αυτά μετάλλια ανέβασαν την Ελλάδα στην 8η θέση του πίνακα των μεταλλίων μπροστά από πολύ δυνατές χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Γερμανία με 11 μετάλλια (5 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα) μακριά από τη δεύτερη Ιταλία που είχε 5 (2 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο) ενώ στην τρίτη θέση ήταν η Ολλανδία που μπορεί να κατέκτησε λιγότερα από άλλες χώρες ωστόσο ήταν και τα δυο χρυσά κάτι που την ανέβασε ψηλά στον σχετικό πίνακα.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: