Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Σταθερά στα μετάλλιαΗ Ελλάδα σαν χώρα που βρέχεται από θάλασσα έχει παράδοση στα αθλήματα του νερού και η κωπηλασία δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

της Σεβαστής Βρακατσέλη

Από τους μικρούς μέχρι τους μεγάλους δεν υπάρχει χρονιά που τα ελληνικά κουπιά δεν θα πανηγυρίσουν μετάλλια. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 ολοκληρώθηκε στη γειτονική Βουλγαρία και η Ελλάδα για ακόμα μια χρονιά φιγουράρει ψηλά στον πίνακα των μεταλλίων.
Το χρυσό μετάλλιο της Αμαλίας Τσιάβου στο σκιφ ελαφρών βαρών και το χάλκινο των Στέφανο Ντούσκου και Γιάννη Πέτρου στη δίκωπο ελαφρών βαρών έφεραν την Ελλάδα στην 8η θέση αφήνοντας πίσω της μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος όπως η Αυστραλία, η Βρετανία και η Λευκορωσία.
Εκτός από τις δυο παρουσίες στο βάθρο η εννιαμελής αποστολή που βρέθηκε στο Πλόβντιβ είχε μια ακόμα συμμετοχή σε τελικό με τις Αναστασία Βόντζου, Ανέτα Κυρίδου, Κατερίνα Ζέρβα και Παρασκευή Γιάννου να καταλαμβάνουν την έκτη θέση στον κόσμο όντας το νεότερο πλήρωμα του τετραπλού σκιφ και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Οι Θωμαή Εμμανουηλίδου-Παρασκευή Γιάννου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών έχασαν στο νήμα τη συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό και αγωνιζόμενες στον Β τελικό κατέλαβαν την τέταρτη θέση και δέκατη στην τελική κατάταξη του αγωνίσματος τους.
Παρόν λοιπόν με πολλές περγαμηνές για το μέλλον υπάρχει, μένει να συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να έχουν και την απαραίτητη στήριξη από όλους ώστε να τραβούν κουπί κάνοντας όλο τον κόσμο να μιλάει για τον ελληνικό αθλητισμό και να ακούει τον Εθνικό μας ύμνο.
Πηγή: sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: