Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Θερμή υποδοχή και δηλώσεις των Πρωταθλητών του ΝΟΙ στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διέπρεψαν τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι. στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Θερμή υποδοχή και δηλώσεις των Πρωταθλητών στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος και την ικανοποίηση ότι η σκληρή δουλειά που κάνουν αποδίδει καρπούς, επέστρεψαν από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας οι Ολυμπιονίκες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιάννης Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας.
Η Τετράκωπος με την οποία τρέχουν οι δύο Γιαννιώτες Πρωταθλητές παρέα με τους Γ. Χρήστου και Δ. Αγγελόπουλο έβγαλε για μία ακόμη φορά ασπροπρόσωπη της Ελλάδα, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής που διεξήχθη στο Πόζναν της Πολωνίας, καθώς τερμάτισε λίγα μόλις δευτερόλεπτα πίσω από τη βάρκα της Μεγ. Βρετανίας.
Το συγκεκριμένο πλήρωμα αποτελεί πια και με τη… βούλα το πιο πετυχημένο στην ιστορία της ελληνικής Κωπηλασίας, ενώ ο Γιώργος Τζιάλλας έκανε το δικό του προσωπικό ρεκόρ, καθώς κατάφερε ν’ ανέβει στο βάθρο σε κάθε μία από τις συνολικά οκτώ συμμετοχές του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, κατακτώντας έως τώρα οκτώ μετάλλια! Πέντε είναι αντίστοιχα τα μετάλλια για τις έξι συμμετοχές του Γιάννη Τσίλη!
Η επιτυχία της Τετρακώπου στην Πολωνία επιτρέπει στο πλήρωμά της να ατενίζει με αισιοδοξία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του ερχόμενου Αυγούστου, όπου θα τρέξει με στόχο την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Ρίο.
Πέρα από τους Τσίλη και Τζιάλλα, πολύ καλές εμφανίσεις έκαναν στο Πόζναν και οι δυο νεαροί πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι., η Αμαλία Τσιάβου και ο Στέφανος Ντούσκος, οι οποίοι έτρεξαν για πρώτη φορά σε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μεγάλων κατηοριών, βάζοντας μία πολύ ελπιδοφόρα παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Η Τσιάβου στο διπλό Σκιφ ελ βαρών των Γυναικών με τη Γεωργία Δημάκου πήρε την τρίτη θέση στο μικρό τελικό και την ένατη στη γενική κατάταξη, ενώ το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τον Στέφανο Ντούσκο και τον Σπύρο Γιάνναρο ήταν έκτο στο μικρό τελικό και 12ο στη γενική.
Υποδοχή στα Γιάννενα
Χθες βράδυ οι πρωταθλητές της Κωπηλασίας πλην του Γ. Τσίλη έφτασαν αεροπορικώς στα Γιάννενα και ο Ν.Ο.Ι., τηρώντας την παράδοση, τους υποδέχθηκε στο Αεροδρόμιο. Μέλη της Διοίκησης, προπονητές και αθλητές του Ομίλου, καθώς και οι οικογένειες των πρωταθλητών τους συνεχάρησαν για τις επιτυχίες τους και ευχήθηκαν καλή επιτυχία για τη συνέχεια. Μαζί με τα παιδιά έφτασε στα Γιάννενα και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος.
*Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Τζιάλλας σημείωσε πως «ήταν μία χρονιά πάρα πολύ δύσκολη, ο πρώτος στόχος επετεύχθη, έστω κι αν δεν καταφέραμε να φτάσουμε στο χρυσό. Θα προσπαθήσουμε μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να διορθώσουμε τυχόν λάθη, ώστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γαλλίας να πάρουμε την πρόκριση για το Ρίο. Ευελπιστούμε και τότε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να σηκώσουμε την Ελλάδα ψηλά»!
*Από την πλευρά της η Αμαλία Τσιάβου τόνισε ότι «πήγαμε πολύ καλά, ήμασταν εξάλλου μία σύνθεση της τελευταίας στιγμής. Νιώθουμε πολύ ικανοποιημένες και μπορούμε, αν δέσουμε ως πλήρωμα, να πάμε ακόμα καλύτερα. Επόμενος στόχος μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων αθλητών».
Ο Στέφανος Ντούσκος έκανε λόγο για μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία. Όπως είπε, «ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, είμαστε νέο πλήρωμα, θα δουλέψουμε περισσότερο με στόχο το Παγκ. Πρωτάθλημα Εφήβων».
*Τέλος, ο Γιαννιώτης ομοσπ. Τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος ανέφερε ότι «η ομάδα μας με σημαία της Τετράκωπο πήγε πολύ καλά. Πάντα αθλητές από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων βρίσκονται μέσα στα μετάλλια όλων των μεγάλων διοργανώσεων». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Ρίο είναι σχεδόν σίγουρη για τη βάρκα με τους δύο Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνέχεια θα είναι πολύ θετική και για τα άλλα δύο Γιαννιωτόπουλα της Εθνικής Ομάδας.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: