Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Επέστρεψε με χαμόγελα η Εθνική (δηλώσεις)

Με χαμόγελα αλλά και το μυαλό στις επόμενες διοργανώσεις επέστρεψε η Εθνική ομάδα που πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Πόζναν της Πολωνίας.

Πρώτοι στην αίθουσα αφίξεων εμφανίστηκαν οι τέσσερις πρωταθλητές Ευρώπης με την τετράκωπο άνευ των ανδρών έχοντας τα ασημένια μετάλλια στο στήθος ενώ ακολούθησαν οι 5οι στον τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών Γιώργος Κόνσολας και Γιάννης Πέτρου όπως και ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς που ήταν αρχηγός της αποστολής.

«Σε αυτό το πρωτάθλημα λάβαμε μέρος με νέα ως επί το πλείστον πληρώματα που όμως έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες» τόνισε ο κύριος Καρράς και συμπλήρωσε. «Βέβαια το παλαιότερο πλήρωμα η τετράκωπος που έχει αποδείξει και την αξία του έφερε το μετάλλιο μετά από ένα πολύ δύσκολο αγώνα όπως είδαν όσοι παρακολούθησαν τους αγώνες από την Δημόσια Τηλεόραση την οποία και ευχαριστώ πολύ για την αναμετάδοση των προσπαθειών των αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε οι τέσσερις ασημένιοι πρωταθλητές:

Γιώργος Τζιάλλας: Ήταν πολύ σημαντικός αγώνας για μας για να δούμε που βρισκόμαστε . Καταφέραμε να κατακτήσουμε το ασημένιο μετάλλιο κοντά στους Βρετανούς που είναι και οι κύριοι αντίπαλοι αυτής της χρονιάς και να μπορέσουμε να τους περάσουμε. Πήγαμε αρκετά καλά. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη βάρκα που θα μας βοηθήσουν να πάμε ακόμα καλύτερα Και ευελπιστούμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα να πάρουμε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Γιάννης Χρήστου: Η κούρσα του τελικού εξελίχθηκε πάνω κάτω όπως την περιμέναμε. Ήταν μια συνηθισμένη κούρσα για μας, κάποια λαθάκια που κάναμε θα δουλέψουμε για να τα διορθώσουμε. Ασφαλώς είμαστε ικανοποιημένοι αλλά θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα.

Διονύσης Αγγελόπουλος: Ο συναγωνισμός ήταν πολύ δυνατός ιδιαίτερα με τη βρετανική βάρκα . Βρεθήκαμε πολύ κοντά τους, δε μας βγήκε όπως θα θέλαμε η κούρσα αλλά το αποτέλεσμα μας αφήνει ικανοποιημένους.

Γιάννης Τσίλης: Έχουμε λίγες μέρες για να ξεκουραστούμε, στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε προετοιμασία στην Καστοριά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα, θα δουλέψουμε πάνω σε κάποια λάθη που κάνουμε και μας καθυστερούν στο πρώτο 500άρι και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας τον Αύγουστο».

Μια ατυχία πάνω στην κούρσα στέρησε στο νέο πλήρωμα του διπλού σκιφ γυναικών, με τις Κατερίνα Νικολαϊδου, Σοφία Ασουμανάκη, την πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού «Είναι η πρώτη φορά που τρέχουμε μαζί, είμαστε πολύ ευχαριστημένες. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να μπούμε στον τελικό, χάσαμε όμως για πολύ λίγο, συνεχίζουμε, ο μεγάλος μας στόχος είναι το Ρίο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε η Κ. Νικολαΐδου ενώ η συναθλήτρια της στη βάρκα Σοφία Ασουμανάκη δήλωσε: «Είναι σπουδαία εμπειρία να τρέχεις με την Κατερίνα. Μόνο οι συμβουλές που δίνει είναι μοναδικές. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πιάσουμε τον μεγάλο μας στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016».
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: