Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Η Οξφόρδη νικήτρια του Boat Race 2015 με τον Κων/νο Λουλούδη ηγέτη.

H Οξφόρδη ήταν η μεγάλη νικήτρια του 161ου Boat Race, του ιστορικού αγώνα οκτακώπων μεταξύ των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Κέμπριτζ που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1827. Οι “Dark Blue” κατάφεραν να πετύχουν την τέταρτη νίκη τους σε πέντε χρόνια έχοντας για άλλη μια φορά στη σύνθεσή τους τον Ελληνικής καταγωγής, Κωνσταντίνο Λουλούδη.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Οξφόρδης Λουλούδης χαιρέτησε τη νίκη, παραδέχθηκε δε ότι αισθάνθηκε πολύ μεγαλύτερη πίεση από κάθε άλλη φορά μια και ήταν ο ηγέτης της ομάδας.
"Υπήρχαν κάποιες πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά και είμαι πολύ ευτυχής για τα παιδιά. " είπε στο BBC Sport και συνέχισε, "Εμείς απλά ακολουθήσαμε το σχέδιό μας και κάναμε ένα πραγματικά καλό αγώνα."
Ο 23χρονος Κωνσταντίνος Λουλούδης έγινε ο 15ος αθλητής που κατακτά το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Η Ομάδα της Οξφόρδης κάλυψε τα 6800μ της διαδρομής σε 17 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, έχοντας διαφορά από το Κέμπριτζ έξι και πλέον σκάφη.

Η Οξφόρδη νικήτρια και στις γυναίκες

Στις γυναίκες, που για πρώτη φορά ο αγώνας έγινε στην ίδια διαδρομή και την ίδια μέρα μ' αυτό των ανδρών, νικήτρια ήταν επίσης η ομάδα της Οξφόρδης με χρόνο 19 λεπτά 45 δευτερόλεπτα.

Οι προηγούμενοι αγώνες γινόταν σε μια ευθεία πορεία 2000m στο Henley και όχι στη μεγαλύτερη απόσταση και στο εξαντλητικό Tideway τμήμα του ποταμού Τάμεση.

"Είναι μια πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή, και δουλεύω τρία χρόνια γι αυτήν", δήλωσε στο BBC Sport η πρόεδρος της Οξφόρδης, Anastasia Chitty .

  Oxford beat Cambridge in the Boat Race
Oxford throw their cox in the water

Δεν υπάρχουν σχόλια: