Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο Ν.Ο. Ιωαννίνων έπιασε… κορυφή με 23 μετάλλια στο Πανελλ. Κωπηλασίας

                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ν.Ο. Ιωαννίνων έπιασε… κορυφή με 23 μετάλλια στο Πανελλ. Κωπηλασίας
Αναδείχθηκε Πολυνίκης στην α΄ φάση –Αναλυτικά οι επιτυχίες του

Νέες μεγάλες επιτυχίες κατέκτησαν τα «κουπιά» του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του 81ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.
Οι τριήμεροι αγώνες της α΄ φάσης του Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων να αναδεικνύεται πολυνίκης, κατακτώντας συνολικά 23 μετάλλια, εκ των οποίων τα 13 χρυσά, τα πέντε ασημένια και τα πέντε χάλκινα. Ο Ν.Ο.Ι. βρέθηκε και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ν. Ο. Θεσσαλονίκης. Η μάχη για το φετινό πρωτάθλημα θα κριθεί οριστικά τον ερχόμενο Ιούλιο στην Καστοριά!
Αθλητές και νίκες
Η πρώτη ημέρα των αγώνων βρήκε τον Ν.Ο.Ι. να κάνει… ποδαρικό με μια ντουζίνα μετάλλια, κατακτώντας οκτώ χρυσές, μία ασημένια και τρεις χάλκινες νίκες. Έτσι, αναδείχθηκε ο μεγάλος θριαμβευτής της κατηγορίας Εφήβων - Νεανίδων και Ανδρών - Γυναικών κάτω των 23 ετών. Την
Κυριακή, πάλι, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από τον Ν.Ο.Θ., πήρε άλλα πέντε χρυσά μετάλλια, μεταξύ των οποίων και αυτό στην Οκτάκωπο των Ανδρών, ένα αγώνισμα που παραδοσιακά κερδίζει!

Ο Αντιπρόεδρος του Ν.Ο.Ι.
Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη των αγώνων ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Αλεξίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάδειξη του Ν.Ο.Ι. Πολυνίκη και Πρωταθλητή στην α΄ φάση, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Ο Όμιλός μας απέδειξε ότι, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες και δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, έχει τη δύναμη και την θέληση να τα βγάζει πέρα! Αυτό βεβαίως οφείλεται στις στέρεες βάσεις και υποδομές πάνω στις οποίες έχτισε τον Ν.Ο.Ι. ο αείμνηστος Πρόεδρος Σωτήρης Στάμος. Οφείλεται επίσης και στο έμψυχο δυναμικό του Ομίλου, προπονητές, αθλητές και Διοίκηση, που τον αγαπούν και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόοδό του. Αφιερώνουμε αυτό το Πρωτάθλημα νίκης στη μνήμη του αείμνηστου Προέδρου μας Σωτήρη Στάμου και στη μνήμη του αδικοχαμένου αθλητή μας και παγκόσμιου πρωταθλητή Κωπηλασίας Ευριπίδη Σκλιβανίτη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που δούλεψαν σκληρά γι’ αυτές τις επιτυχίες».

Ο Ηλίας Παππάς
Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα στους αγώνες της α΄ φάσης του Πανελλ. Πρωταθλήματος εξέφρασε σε δηλώσεις του και ο επικεφαλής της τεχνικής ομάδας του Ν.Ο.Ι. και Παγκ. Πρωταθλητής της Κωπηλασίας Ηλίας Παππάς.
Όπως ανέφερε, «ο Ναυτικός Όμιλος απέδειξε ότι και στην πιο δύσκολη χρονιά του από όλες τις απόψεις στέκεται περήφανος ψηλά, δυνατός και Πρωταθλητής. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έδωσαν την ψυχή τους, κράτησαν ψηλά τη σημαία και μας επιτρέπουν με συγκρατημένη αισιοδοξία να βαδίζουμε προς τη β΄ φάση του Πρωταθλήματος από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και του πίνακα με τα μετάλλια. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και προπονητές, καθώς και τους ανθρώπους του Ν.Ο.Ι. που ήταν κοντά μας και στήριξαν την προσπάθειά μας. Αυτό το Πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο σε δύο ανθρώπους. Στον αξέχαστο αγαπημένο φίλο και συναθλητή μας Ευριπ. Σκλιβανίτη και στον αείμνηστο Πρόεδρό μας Σωτήρη Στάμο που από την αφοσίωση και αγάπη του στον Όμιλο είμαστε εδώ μόνιμα πρωταθλητές».

Τα μετάλλια
Χρυσά μετάλλια κατά την α΄ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας κατέκτησαν από πλευράς του Ν.Ο.Ι. τα εξής πληρώματα:
*Οι Γιώργος Τζιάλλας και Αποστόλης Λαμπρίδης στη Δίκωπο άνευ Ανδρών και μαζί με τον Αλέξανδρο Μπούγια στη Δίκωπο μετά.
Στέφανος Ντούσκος στο Σκιφ Εφήβων και στο Σκιφ Ανδρών κάτω των 23 ετών.
*Οι Αμαλία Τσιάβου και Κατερίνα Ζέρβα στο Διπλό Σκιφ νέων Γυναικών.
*Οι Νίκος ΒλάχοςΣπύρος ΑντώνηςΚώστας Βαρδάκας και Κωστής Μάντζιος στην Τετράκωπο άνευ Εφήβων.
*Οι Σεμπάστιαν ΚαλουιάνΆρης ΓραμμενιάτηςΒασίλης Νάσιος και Θανάσης Παλαιοπάνος στο Τετραπλό Σκιφ Εφήβων.
*Οι Σπ. ΑντώνηςΚ. ΒαρδάκαςΝ. Βλάχος - Στ. Ντούσκος και Αλέξ. Μπούγιας στην Τετράκωπο μετά των Εφήβων.
*Οι Κατερίνα ΖέρβαΒίκη ΚοζανίτηΠετρούλα ΤσιάβουΑφροδίτη Σιόλου στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.
*Οι Αποστόλης Ντότης – Βαγγέλης Μπερής – Κ. Μάντζιος – Ν. Βλάχος – Σεμπ. Καλουιάν – Κ. Βαρδάκας – Στ. Ντούσκος – Σπ. Αντώνης και Αλέξ. Μπούγιας στην Οκτάκωπο Εφήβων.
*Οι Κώστας Μαγκλάρας – Βασίλης Νάσιος – Σεμπ. Καλουιάν – Στεφ. Ντούσκος στην Τετράκωπο άνευ ελ. Βαρών Ανδρών.
*Οι Γιώργος Τζιάλλας – Αποστόλης Λαμπρίδης – Στέφανος Ντούσκος – Κώστας Βαρδάκας στο Τετραπλό Σκιφ άνευ των Ανδρών.
*Οι Γ. Τζιάλλας – Απ. Λαμπρίδης – Ηλίας Παππάς - Κ. Μάντζιος – Χρήστος Κουτσιαύτης – Θανάσης Λιόλιος – Σπ. Αντώνης – Ν. Βλάχος – Αλέξ. Μπούγιας στην Οκτάκωπο των Ανδρών.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν μέσα στο διήμερο τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
*Οι Άρτεμις Ντούσκου και Κατερίνα Ζέρβα στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων.
*Οι Αμαλία Τσιάβου και Κατερίνα Ζέρβα στο Διπλό Σκιφ Γυναικών.
*Οι Κωστής Μάντζιος - Νίκος Βλάχος – Κώστας Βαρδάκας – Κώστας Μαγκλάρας και Αλέξ. Μπούγιας στην Τετράκωπο μετά Ανδρών.
*Οι Ελένη Διαμάντη – Χαρά Κωστούλα – Αμαλία Τσιάβου – Κατερίνα Ζέρβα στο Τετραπλό Σκιφ Γυναικών.
*Οι Βασούλα Νταλαμάγκα – Χαρά Κωστούλα – Κατερ. Ζέρβα – Αμ. Τσιάβου – Ξανθή Κολτσίδα – Βιβή Παίδαρου – Σωσάνα Στέφου – Xρύσα Πάνου – Πετρούλα Τσιάβου στην Οκτάκωπο Γυναικών.
Τέλος, χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής βάρκες του Ν.Ο.Ι.:
*Οι Βιβή Παίδαρου – Χρύσα Πάνου – Σωσάνα Στέφου – Κατερίνα Γκλατζούνη στην Τετράκωπο άνευ Νεανίδων.
*Οι Βιβή Παίδαρου και Σωσάνα Στέφου στη Δίκωπο άνευ Νεανίδων.
*Οι Χρύσα Πάνου – Πηνελόπη Μπατσή – Ελένη Πίσπα – Μαρία Παύλου στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.
*Οι Πετρούλα Τσιάβου και Βιβή Παίδαρου στο Διπλό Σκιφ ελ. Βαρών Γυναικών.
*Οι Σπυριδούλα Τζούκα – Κατερίνα Γκλατζούνη – Βίκη Κοζανίτη – Ελένη Πίσπα στο Τετραπλό Σκιφ Γυναικών.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: