Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Μας συγκίνησε η Asoumanakis

By teamSportsfeed


Όσοι μπήκαν στη διαδικασία να παρακολουθήσουν απευθείας μέσω διαδικτύου την προσπάθεια της Σοφίας Ασουμανάκη σίγουρα θα ένιωσαν έντονη συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια. Οι στιγμές που ακολούθησαν μετά την επίτευξη του ρεκόρ ήταν συγκλονιστικές.

του Άκη Ιωακείμογλου

Έξι λεπτά και 30 δευτερόλεπτα έντονης συγκίνησης μας χάρισε το βράδυ της Κυριακής η Σοφία Ασουμανάκη. Όσοι είχαν την τύχη να δουν απευθείας διαδικτυακά τον αγώνα της σίγουρα τον απόλαυσαν. Σε ποιες στιγμές να σταθεί κανείς; Η κάμερα αφού έκανε μία κίνηση να μας δείξει όλες τις αθλήτριες επέστρεψε μετά στην Ελληνίδα κωπηλάτρια και δεν έφυγε από εκεί μέχρι να τελειώσει την προσπάθειά της. Στη δική της σειρά ήταν σαν να μην υπήρχε άλλη αθλήτρια. Κι αν η κάμερα έκανε μία κίνηση, ο σχολιαστής του αγώνα ήταν μονίμως πίσω της και κάθε περιέγραφε τον αγώνα της «Sofia Asoumanakis», ξεσηκώνοντας το πλήθος στις κερκίδες όταν ανακοίνωνε το χρόνο της ανά 500 μέτρα. Ο Βασίλης Πολύμερος καθισμένος σε μία καρέκλα πίσω και δεξιά από το εργόμετρο της Σοφίας παρακολουθούσε με μεγάλη αγωνία και προσπαθούσε να την εμψυχώσει. Άλλωστε έχει βρεθεί και ο ίδιος σε αυτή τη θέση.
Φτάνοντας στο τελευταίο 500άρι η αγωνία χτύπησε κόκκινο. Στα τελευταία 100 μέτρα το ενδιαφέρον είχε στραφεί όχι στο αν θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ η Ασουμανάκη αλλά στο τι χρόνο θα κάνει. Η ίδια της τα έδωσε όλα στο τελευταίο 500άρι. Η ταχύτητά της αυξήθηκε και είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν 1,5 δευτερόλεπτο γρηγορότερη από το πρώτο 500άρι και πάνω από τρία δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από το επόμενο χιλιόμετρο. Όταν τερμάτισε και «έσπασε» το μηχάνημα κατεβάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ κατά τρία δευτερόλεπτα ήρθε το ξέσπασμα. Η κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ κατέβηκε από το εργόμετρο και ξάπλωσε κάτω. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έγιναν ένα κουβάρι, ενώ το πλήθος παραληρούσε στο άκουσμα του συγκλονιστικού χρόνου που είχε κάνει. Απίστευτες στιγμές να τις βλέπει κανείς. Σκεφτείτε γι’ αυτούς που την έζησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: