Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Στο επίκεντρο το οικονομικό

By teamSportsfeed


Στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία επικεντρώθηκε η συζήτηση της αντιπροσωπείας της κωπηλατικής ομοσπονδίας με τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή. Τις δύο πλευρές απασχόλησε και το θέμα του Ολυμπιακού κωπηλατοδρόμιου.
του Άκη Ιωακείμογλου

Μία πρώτη γνωριμία με τον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή είχε αντιπροσωπεία της ΕΚΟΦΝΣ, την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος Γιάννης Καρράς, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μωυσίδης και ο γενικός γραμματέας Αντώνης Αργυρίου. «Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Βέβαια το θέμα του ποδοσφαίρου που ήταν πολύ επίκαιρο εκείνη τη μέρα μας υποχρέωσε να έχουμε αρκετές διακοπές στη συζήτηση, γιατί έπρεπε να μιλήσει στα τηλέφωνα», ανέφερε ο Γιάννης Καρράς, ενώ σχετικά με το τι ειπώθηκε για το θέμα της χρηματοδότησης των ομοσπονδιών τόνισε: «Έδωσε εντολή να βγουν κάποια χρήματα, για να καταβάλουμε τη μισθοδοσία, τον φόρο και το ΙΚΑ. Μπαίνουμε στον τρίτο μήνα του χρόνου και δεν έχουμε πάρει χρήματα κι επειδή το ΑΦΜ της ομοσπονδίας είναι ουσιαστικά το ΑΦΜ του προέδρου, για εμάς που δεν χρωστάμε πουθενά θα ήταν άσχημο να βρεθώ υπόλογος για ΙΚΑ και φόρο. Τους είπαμε ότι με έρανο των μελών συγκεντρώνουμε κάποια χρήματα και μας απάντησε ότι αυτό δεν γίνεται. Δεν έχουμε όμως άλλη επιλογή. Υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει ένα 20% αλλά δεν διευκρινίστηκε επί ποιου προϋπολογισμού».
Ένα ακόμα ζήτημα που απασχόλησε τη συζήτηση γιατί «καίει» την ελληνική κωπηλασία είναι το Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, που έχει περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ. «Ρωτήσαμε τι μέλλει γενέσθαι αλλά δεν μπορούσε να μας απαντήσει», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, που πρότεινε επίσης στον υφυπουργό αν έρθει νέο αθλητικό νομοσχέδιο στη βουλή, να γίνει διαχωρισμός του ερασιτεχνικού από τον επαγγελματικό αθλητισμό. Στην κουβέντα των δύο πλευρών έγινε αναφορά σε γραφειοκρατικά προβλήματα, όπως ο χρόνος που μεσολαβεί από την υπογραφή του υπουργού μέχρι την είσπραξη των χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: