Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Κουπί για Βοστόνη

By teamSportsfeed


Ένα χρυσό μετάλλιο και ένα παγκόσμιο ρεκόρ θα διεκδικήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας σάλας η Σοφία Ασουμανάκη. Η Ελληνίδα κωπηλάτρια θα αναχωρήσει για τη Βοστόνη στις 26 του μήνα.

του Άκη Ιωακείμογλου

Το πρώτο της υπερατλαντικό ταξίδι θα κάνει σε λίγες μέρες η Σοφία Ασουμανάκη, που επελέγη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας σάλας, γνωστό και ως crash-Β. Η επιλογή της συγκεκριμένης αθλήτριας έγινε βάση του χρόνου της στο εργόμετρο στα 2.000μ., κατηγορία στην οποία θα αγωνιστεί (ηλικίες 13-18 ετών). Η Ασουμανάκη σε προπόνηση με το σωματείο της είχε κάνει χρόνο 6:34.6 με το ρεκόρ να είναι στο 6:33.9 και το κατέχει η Αυστραλή Σάρα Χιούμπαρντ από το 2004. «Περιμένω πολύ καιρό αυτό τον αγώνα. Είναι ένα φανταστικό ταξίδι, δεν έχω πάει ποτέ στις ΗΠΑ και φυσικά είναι μία πολύ μεγάλη διοργάνωση», τόνισε η Ασουμανάκη, που δεν βλέπει την ώρα να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο στις 26 Φεβρουαρίου.
Ο αγώνας θα γίνει την 1η Μαρτίου και στόχος της Ελληνίδας κωπηλάτριας είναι το χρυσό αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ. «Ο χρόνος μου είναι πολύ κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ, επομένως ο στόχος πέρα από το χρυσό μετάλλιο είναι και το να πετύχω ένα νέο ρεκόρ», συνέχισε η κωπηλάτρια του ΕΝΟΑ. Στη Βοστόνη θα τη συνοδεύσει ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος, ενώ η χώρα μας έχει κατακτήσει κατά το παρελθόν μετάλλια στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η Χρύσα Μπισκιτζή και νυν προπονήτρια της Ασουμανάκη και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου είναι οι δύο αθλήτριες που έχουν κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν όταν συμμετείχαν η Αλεξάνδρα Τσιάβου και ο Βασίλης Πολύμερος και χάλκινο ο Κώστας Καριώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: