Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Κοπιάζουν για να πετύχουν

By teamSportsfeed


Πολλή δουλειά περιμένει τους κωπηλάτες μας σε ένα ακόμα κοινόβιο της φετινής χρονιάς, το οποίο ξεκίνησε χθες. Οι στόχοι είναι υψηλοί και οι αθλητές μας κοπιάζουν για τους πετύχουν.


του Άκη Ιωακείμογλου

Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα καλούνται να ανταπεξέλθουν οι κωπηλάτες που μετέχουν στο κοινόβιο στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Οι στόχοι που τίθενται είναι υψηλοί και οι αθλητές μας είναι αποφασισμένοι να τους πετύχουν. Για να το καταφέρουν θα πρέπει να κοπιάσουν και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιάννης Τσίλης, μέλος του πληρώματος της τετράκωπου που ήταν τέταρτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Σε μία Προολυμπιακή χρονιά και με φόντο τους Αγώνες του Ρίο η σκληρή δουλειά αποτελεί μονόδρομο για την επιτυχία. «Βρισκόμαστε στη μέση περίπου της χειμερινής προετοιμασίας. Μέχρι στιγμής είμαστε ικανοποιημένοι από την προπόνηση και τα αποτελέσματα που φέρνουμε. Η κούραση είναι μεγάλη και συσσωρευμένη. Έχουμε τώρα ένα ακόμα κοινόβιο, που άρχισε χθες και τις επόμενες δύο ημέρες θα κάνουμε εργομετρικές εξετάσεις για να δει ο προπονητής μας σε τι επίπεδο βρισκόμαστε», τόνισε ο Γιάννης Τσίλης στο Sportsfeed.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συναθλητές του περιμένουν ασφαλώς για πολλούς λόγους να αρχίσουν οι αγώνες. «Σίγουρα ανυπομονούμε για τους αγώνες, γιατί τώρα ο όγκος προπόνησης είναι πολύ μεγάλος και στην αγωνιστική περίοδο πέφτε λίγο. Επιπλέον στους αγώνες έρχεσαι σε επαφή με τους αντιπάλους σου, υπάρχει ο συναγωνισμός και σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά από τις προπονήσεις», εξήγησε ο Έλληνας Ολυμπιονίκης. Στόχος για φέτος ασφαλώς είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Ρίο και η τετράκωπος είναι βέβαια από τις κατηγορίες στις οποίες η Ελλάδα θα την κυνηγήσει. «Βασικός μας στόχος φέτος είναι να πάρουμε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλουμε επίσης ένα καλό αποτέλεσμα και στο πανευρωπαϊκό, καθώς είμαστε κάθε χρόνο στο προσκήνιο. Έχουμε μία σχετικά σταθερή πορεία όλα τα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου όπου ήμασταν τέταρτοι. Οι στόχοι είναι υψηλοί για φέτος και πολύ περισσότερο για την επόμενη χρονιά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Μέχρι στιγμής είμαστε αισιόδοξοι», κατέληξε ο Τσίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: