Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Ορεξάτος για το Ρίο

By sportsfeed


Ο Γιάννης Τσίλης του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, παγκόσμιος πρωταθλητής της κωπηλασίας στην τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου των ανδρών, ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας στο κοινόβιο του Σχοινιά, και δηλώνει πανέτοιμος για τις προκλήσεις που φέρνει η νέα χρονιά.

του Νίκου Κούδα

Η προολυμπιακή χρονιά είναι προ των πυλών, και οι κωπηλάτες της Εθνικής μας ομάδας έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς το Ρίο, σταθερά προσηλωμένοι στον μεγαλύτερο στόχο της καριέρας τους – μέχρι τον επόμενο… Ο Γιάννης Τσίλης μίλησε στο Sportsfeed.gr για την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, τα φετινά πλάνα του, αλλά και για την ξεχωριστή εμπειρία της παράκτιας κωπηλασίας.

«Στο κοινόβιο όλα πήγαν μια χαρά. Βέβαια όπως λέμε σαν κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά πιστεύω ότι ανταπεξήλθαμε», δήλωσε για την πρεμιέρα ο Γιαννιώτης αθλητής, συμπληρώνοντας σχετικά με τα καίρια σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι πρώτες αυτές προπονήσεις: «Κάπου ιδιαίτερα στην προπόνηση δεν επιμείναμε, απλά μας επισήμαναν -όπως ήδη ξέρουμε βέβαια- ότι για φέτος ο στόχος μας δεν πρέπει να είναι απλά μία θέση στον τελικό (σ.σ. του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Εγκμπελέτ της Γαλλίας), αλλά μία θέση στην κορυφή του τελικού. Επίσης έχει ξεκινήσει η προολυμπιακή χρονιά, οπότε πρέπει να μπουν πολύ καλές βάσεις για το Ρίο».

Ο Γιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου έλαβε μέρος με πλήρωμα τον συναθλητή και συντοπίτη του, Ηλία Παππά. «Η διοργάνωση μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Είναι ένα άθλημα το οποίο ενώ φαίνεται να έχει μεγάλη σχέση με την κωπηλασία, στην πραγματικότητα οι διαφορές είναι πάρα πολλές. Ωστόσο γενικά μου άρεσε πολύ σαν εμπειρία, και μπορώ να πω ότι το χάρηκα».

Όσο για το πώς νιώθει ενόψει των μεγάλων προκλήσεων που επιφυλάσσει το 2015; «Έτοιμος, με όρεξη για σκληρή και σωστή δουλειά, και με υψηλούς στόχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: