Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Συμμετοχές απο όλο τον κόσμο στο παγκόσμιο Παράκτιας της Θεσσαλονίκης

Σκάφη ακόμη κι από το μακρινό Χονγκ Κόγκ αλλά και το Περού θα πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας που ξεκινάει την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Μετά το κλείσιμο των συμμετοχών οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των 370 αθλητών κι αθλητριών που θα στελεχώσουν 140 πληρώματα από 22 χώρες όλου του κόσμου.

Το μερίδιο του Λέοντος βέβαια ανήκει στην Ευρώπη από την οποία μετέχουν όλες οι παραδοσιακές δυνάμεις της Κωπηλασίας . Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές συμμετοχές και η Κύπρος που έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου στο άθλημα και πλέον μπαίνει και στα βαθιά νερά της Παράκτιας.

Ασφαλώς όμως ξεχωρίζουν τα πληρώματα που θα ταξιδέψουν από το Χονγκ Κογκ αλλά και από το Περού προκειμένου να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και και να πάρουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώνει ο Δήμος της πόλης με συνδιοργανωτές την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία και την Μητροπολιτική Αναπτυξιακή ΑΕ.

Η αποστολή του Περού μάλιστα φεύγοντας θα παραλάβει και την σημαία των αγώνων αφού έχει αναλάβει την διοργάνωση του επόμενου Παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα γίνει στην πρωτεύουσα Λίμα σε δώδεκα μήνες από τώρα.

Την πολυπληθέστερη ομάδα διαθέτει η Γαλλία με 72 αθλητές κι αθλήτριες ενώ ακολουθούν η Ιταλία με 55 , η Γερμανία με 31 , η Ισπανία με 20 και η Ελλάδα με την Ουγγαρία που έχουν από 18.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: