Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Λάμψη Ολυμπιονικών

By sportsfeed


Τα Street Relays του Βόλου έχουν την τιμή να καλοσωρίσουν στην παρέα τους δύο σπουδαίους πρωταθλητές της κωπηλασίας, τον χάλκινο Ολυμπιονίκη της Αθήνας Νίκο Σκιαθίτη και τον παγκόσμιο πρωταθλητή Στέργιο Παπαχρήστο, οι οποίοι θα ενώσουν και εκείνοι τις δυνάμεις τους για τον πιο ιερό σκοπό.

Σκυτάλη στους πρωταθλητές, σκυτάλη στην κωπηλασία! Λαμπεροί πρεσβευτές των Street Relays στον Βόλο, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, θα είναι οι Νίκος Σκιαθίτης και Στέργιος Παπαχρήστος, δίνοντας με τη σειρά τους σκυτάλη στο ορφανοτροφείο Βόλου, τον κύριο λόγο για τον οποίο συμμετέχουν στους αγώνες. Δύο από τους κορυφαίους Έλληνες κωπηλάτες θα βρεθούν στην παραλία του Βόλου, θα φτιάξουν τετράδες, θα πάρουν τη σκυτάλη και θα τρέξουν για να δώσουν το παράδειγμα της συμμετοχής στα Relays, αλλά και της στήριξης σε ένα ίδρυμα που μοχθεί καθημερινά για τον συνάνθρωπο.

Παράλληλα, μέσα από τα Relays αναδεικνύεται και ο σπουδαίος ρόλος της ελληνικής κωπηλασίας στον αθλητισμό της χώρας. Πολλοί κωπηλάτες έχουν ήδη λάβει μέρος σε προηγούμενους αγώνες, στη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα, με σημαντικές διακρίσεις και πρωτιές, με την εξαιρετική τους παρουσία να συνεχίζεται και στον Βόλο. Οι δύο σπουδαίοι διεθνείς αθλητές μίλησαν για τη συμμετοχή τους στις σκυταλοδρομίες δρόμου.

Σκιαθίτης: «Να τρέξουν οι Βολιώτες, να αναδειχθεί το έργο του ορφανοτροφείου»
«Ο αθλητισμός δεν είνα μόνο τα μετάλλια, οι Ολυμπιάδες και οι πρωταθλητές. Ο αθλητισμός είναι αυτό που θα γίνει στον Βόλο και με τα Street Relays είναι μία ευκαιρία να δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι ο αθλητισμός προσφέρει όχι μόνο σε χορηγούς, αλλά και σε ιδρύματα και οργανισμούς που μοχθούν καθημερινά για να βοηθήσουν συνανθρώπους μας. Δεν πιστεύω ότι η οικονομική ενίσχυση είναι το πρωτεύον ζήτημα σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά κυρίως η προβολή που έχει το έργο τέτοιων ιδρυμάτων και για αυτό θα πρέπει να τρέξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι Βολιώτες», επεσήμανε ο Νίκος Σκιαθίτης, χάλκινος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 μαζί με τον Βασίλη Πολύμερο.

Ο πρώην πια πρωταθλητής στην κωπηλασία αναφέρθηκε και στον συμβολισμό της σκυτάλης σε συνάρτηση με τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα των Relays στον Βόλο. «Θα είναι μια όμορφη εμπειρία, γιατί οι σκυτάλες αναδεικνύουν τη συνεργασία πέραν του ότι προσφέρουν και πλούσιο θέαμα. Αυτό συμβαίνει στα γήπεδα, αυτό θα συμβεί και στον δρόμο, στον Βόλο, και προτρέπω τους συμπολίτες μου να βρεθούν στην παραλία και να τρέξουμε μαζί, γιατί αυτός είναι ο αθλητισμός», κατέληξε ο Σκιαθίτης.

Παπαχρήστος: «Συμμετέχουμε στα Street Relays, στηρίζουμε το ορφανοτροφείο»
«Θέλω να πω ένα μπράβο στη διοργάνωση των Street Relays για τη στήριξη στο ορφανοτροφείο Βόλου. Οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε τέτοια ιδρύματα που βοηθούν μικρά παιδιά, τα οποία δεν πρέπει να λυπούμαστε, αλλά να αποτελούν για όλους μας παράδειγμα προς μίμηση, και να μας δίνουν μαθήματα ζωής. Στις μέρες μας έχουμε χάσει την ανθρωπιά μας, την επικοινωνία μας και μέσα από μεγάλους αγώνες όπως τα Street Relays είναι μια ευκαιρία για να αλλάξουμε κατεύθυνση», τόνισε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία, Στέργιος Παπαχρήστος, προσθέτοντας πως «για την πόλη μας τον Βόλο είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να φιλοξενεί τέτοιες διοργανώσεις που βγάζουν τον κόσμο στον δρόμο για να αθληθεί. Θα είναι μία πραγματική γιορτή ο αγώνας των Street Relays και κάτι πρωτόγνωρο και για εμένα, παρότι έχω συμμετάσχει σε μαραθώνιο και αγώνες δρόμου. Τώρα θα έχουμε και τη σκυτάλη, κάτι που θα κάνει τον αγώνα ακόμα πιο συναρπαστικό. Περιμένω όλους τους Βολιώτες να έρθουν και να στηρίξουν τα Street Relays με τη συμμετοχή τους, γιατί έτσι στηρίζουν το ορφανοτροφείο Βόλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: