Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου Παράκτιας

Η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας ανοίγει και επίσημα την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου με την Τελετή Έναρξης και το καλωσόρισμα των 1000 και πλέον αθλητών και συνοδών από 23 χώρες που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση.

Ο διοργανωτής Δήμος της Θεσσαλονίκης και οι συνδιοργανωτές η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία αλλά και η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή του Δήμου θα υποδεχθούν σε μια σεμνή αλλά και συμβολική τελετή που θα διεξαχθεί στον εξωτερικό χώρο του δημαρχιακού Μεγάρου όλους τους συμμετέχοντες στην διοργάνωση που για πρώτη φορά διεξάγεται στη χώρα μας και ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον των Θεσσαλονικέων οι οποίοι αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει στις 19:00 με τους χαιρετισμούς του Υπουργού Μακεδονίας -Θράκης Γιώργου Ορφανού, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη καθώς και του προέδρου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά

Λίγο αργότερα, στις 19:20, η συνθέτρια -Θεραμινίστρια May Roosevelt

Θα παρουσιάσει συνθέσεις εμπνευσμένες από ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. To "θέρεμιν" είναι ένα ιδιαίτερο όργανο που παίζεται χωρίς να υπάρχει επαφή με το μουσικό.

Τέλος θα ακολουθήσει η "Γοργόνα, η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου". Μια μουσική, χορευτική και θεατρική αναπαράσταση του λαϊκού θρύλου, βασισμένη στο διήγημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα ''Η Γοργόνα''.

Στον αγωνιστικό τομέα, ήδη τα περισσότερα πληρώματα βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη ενώ οι αφίξεις αναμένεται να ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Πέμπτης. Συνολικά 384 αθλητές (269 άνδρες και 115 γυναίκες) θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δημιουργώντας νέο ρεκόρ στην διοργάνωση από την δημιουργία της μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος με 47 αθλητές κι αθλήτριες και 18 πληρώματα ανάμεσα τους, Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και πανελληνιονίκες. Το πρώτο μετάλλιο της διοργάνωσης το κέρδισαν ωστόσο οι 130 εθελοντές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό που και με την πολύτιμη συνδρομή των τοπικών ναυταθλητικών σωματείων ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη της διοργάνωσης.

Το TV100 που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη θα καλύψει τηλεοπτικά την 2η μέρα των τελικών το Σάββατο από τις 11:30 ως τις 4μμμ με περίπου 5 ώρες ζωντανή μετάδοση και 10 κάμερες . Το TV100 εκπέμπει και από την ψηφιακή πλατφόρμα του OTE TV καθώς και σε live stream από την διεύθυνση www.tv100.eu
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: