Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Εννέα μετάλλια στο Βαλκανικό για τα «κουπιά» του Ν.Ο. Ιωαννίνων

                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εννέα μετάλλια στο Βαλκανικό για τα «κουπιά» του Ν.Ο. Ιωαννίνων
Ο Ν.Ο.Ι. υποδέχθηκε τους πρωταθλητές του στα Γιάννενα –Τι δήλωσαν


Mε τρία χρυσά, τέσσερα ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Βοσνίας οι εννέα νεαροί αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων οι οποίοι αγωνίστηκαν στην διοργάνωση με τα Ελληνικά χρώματα.
Τα Γιαννιωτόπουλα και με τις νέες αυτές επιτυχίες τους σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες έλαβαν μέρος, απέδειξαν ότι αποτελούν μία άκρως ελπιδοφόρα «φουρνιά» της Ελληνικής Κωπηλασίας που έχει όλα τα προσόντα ώστε να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια στους Ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους στίβους. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου το γεγονός ότι όλοι οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα κατόρθωσαν να ανεβούν στο βάθρο!
Πιο αναλυτικά, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν με τα πληρώματά τους ο Στέφανος Ντούσκος στο Διπλό Σκιφ Εφήβων, η Κατερίνα Ζέρβα στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων και οι Σπύρος Αντώνης – Κώστας Βαρδάκας – Βασίλης Νάσιος – Χρήστος Παπαδημητρίου στην Τετράκωπο άνευ Παίδων,
μία βάρκα αποτελούμενη αποκλειστικά από αθλητές του Ν.Ο.Ι.!
Τα ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι Κώστας Μάντζιος και Νίκος Βλάχος στην Τετράκωπο άνευ Εφήβων, η Βασιλική Κοζανίτη στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων, η Κατερίνα Ζέρβα στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων και ο Στέφανος Ντούσκος στο Τετραπλό Σκιφ Εφήβων.
Τέλος, χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Σπ. Αντώνης – Κ. Βαρδάκας – Β. Νάσιος - Χρ. Παπαδημητρίου και Αλέξανδρος Μπούγιας με την Οκτάκωπο Παίδων και Κ. Μάντζιος  - Ν. Βλάχος – Αλ. Μπούγιας με την Οκτάκωπο των Εφήβων.
Συνολικά η Ελληνική Εθνική Ομάδα των Εφήβων - Νεανίδων και Παίδων - Κορασίδων κατέκτησε 18 μετάλλια  και κατέλαβε την δεύτερη θέση τόσο στην γενική όσο και στις επιμέρους βαθμολογίες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος πίσω από την Ρουμανία.
Υποδοχή στα Γιάννενα
Χθες το μεσημέρι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων, μέλη της Διοίκησης, προπονητές, συναθλητές, συγγενείς και φίλοι υποδέχθηκαν τους Γιαννιώτες βαλκανιονίκες στο σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κατά την επιστροφή τους από το Πρωτάθλημα της Βοσνίας.
«Ήταν μία πάρα πολύ καλή εμπειρία, αξίζαμε όλοι μας να πάμε στο Βαλκανικό, γιατί κάναμε προσπάθεια όλο τον προηγούμενο χρόνο», ανέφερε σε δηλώσεις της η χρυσή Βαλκανιονίκης Βασιλική Κοζανίτη, ενώ από την πλευρά της η Πρωταθλήτρια του Ν.Ο.Ι. Κατερίνα Ζέρβα δήλωσε πολύ ευχαριστημένη για το δικό της χρυσό μετάλλιο, αλλά και για την γενικότερη εμπειρία των αγώνων. «Περάσαμε πολύ όμορφα. Εδώ δεν τελειώνει τίποτε, γιατί οι στόχοι μας είναι υψηλότεροι και έχουμε μπροστά μας μία πολύ γεμάτη χρονιά», τόνισε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο πηδαλιούχος Αλέξανδρος Μπούγιας ο οποίος κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, ανέφερε ότι «η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη, καθώς ο στίβος στην Βοσνία ήταν πολύ δύσκολος με αντίξοες συνθήκες. Παρόλα αυτά, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα και διαπρέψαμε όπως και τις προηγούμενες χρονιές».
Τέλος, ο Κων/νος Μάντζιος, ο οποίος κατέκτησε ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό, σημείωσε ότι «η διοργάνωση ήταν καλή και οι εμπειρίες που αποκομίσαμε ήταν ωραίες, καθώς όλες οι βάρκες των αντιπάλων μας ήταν σε υψηλό επίπεδο. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταφέρουμε να κατακτήσουμε όλα αυτά τα μετάλλια».

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: