Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Παγκόσμιο πρωτάθλημα Α-Γ: Γ.Χρήστου "Χαρούμενοι που επιστρέψαμε"

Με την 6η θέση που κατέκτησε η τετράκωπος άνευ των ανδρών στον τελικό του Σαββάτου ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά κουπιά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών στο Άμστερνταμ.

Το ελληνικό πλήρωμα που αποτελούσαν οι Γιάννης Τσίλης-Γιώργος Τζιάλλας-Γιάννης Χρήστου-Διονύσης Αγγελόπουλος παρά την απουσία ενός έτους από την αγωνιστική δράση (αφού είχε λάβει τελευταία φορά μέρος σε αγώνες υψηλού επιπέδου από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου) απέδειξε ότι παραμένει άκρως ανταγωνιστικό και μέσα στα κορυφαία σκάφη.

Άλλωστε ο μεγάλος στόχος παραμένει η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες που θα κριθεί το 2015 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Εγκμπελέτ στη Γαλλία.

«Η κούρσα ήταν δύσκολη αφού ιδιαίτερα φέτος το επίπεδο στις τετράκωπες ήταν πολύ ψηλό» τόνισε ο παλαιότερος του πληρώματος Γιάννης Χρήστου για να συμπληρώσει όμως με νόημα «Είμαστε όμως χαρούμενοι γιατί μετά από ένα χρόνο απουσίας καταφέραμε κι επιστρέψαμε μετέχοντας μάλιστα στον μεγάλο τελικό. Έχουμε λοιπόν μπροστά μας ένα χρόνο και θα επικεντρωθούμε στον πολύ σημαντικό στόχο που βάλαμε για να δώσουμε το παρών σε δυο χρόνια στη Βραζιλία».

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Τζιάνι Ποστιλιόνε χαρακτήρισε ως ένα από τα καλύτερα παγκόσμια πρωταθλήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια ενώ για τα ελληνικά πληρώματα τόνισε «Η Κατερίνα Νικολαϊδου επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ενώ το τετραπλό σκιφ ελ βαρών με τη νέα νίκη του και το χρυσό μετάλλιο επισφράγισε την υπεροχή του στο αγώνισμα. Όπως βέβαια και η τετράκωπος που έδειξε ότι παρά την ελλειπή προετοιμασία αφού απουσίαζε ένα χρόνο είναι στα καλύτερα πληρώματα και μπορεί να διεκδικήσει ένα μετάλλιο του χρόνου.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι όμως και για το διπλό σκιφ των ελ βαρών που αποτελούσαν δυο πολύ νέα κορίτσια η Πέργουλη και η Τσιάβου όπως και από τη δίκωπο των Χρηστομάνου-Λαμπρίδη που είναι ασφαλώς πολύ δύσκολο να αντικαταστήσουν τους αδελφούς Γκουντούλα. Είμαι πολύ αισιόδοξος λοιπόν και πιστεύω ότι έχοντας και την εμπειρία κάποια πληρώματα μπορούν να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ενώ κάποια άλλα σίγουρα έχουν βάλει τις βάσεις για να φτάσουν στους επόμενους Ολυμπιακούς του Τόκιο».


Η ελληνική αποστολή επιστρέφει τα ξημερώματα της Κυριακής (00:40) μέσω Φρανκφούρτης στην Ελλάδα εκτός από την Κατερίνα Νικολαΐδου που θα παραμείνει στην Ολλανδία.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: