Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Στην 3η θέση οι Κακούρης-Καραμήτρος στην πρεμιέρα των Ο.Α.Ν. Δηλώσεις Μπικογιάννη

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΡΗ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η δίκωπος της Ελλάδας με τους Θωμά Καραμήτρο και Νίκο Κακούρη, στον αγώνα κατάταξης (Seeding Heat) στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που ξεκίνησαν σήμερα το πρωί και θα ολοκληρωθούν για το άθλημα της κωπηλασίας στις 20 Αυγούστου, στην πόλη Nanjing της Κίνας.
Οι δυο κατερινιώτες πρωταθλητές τερμάτισαν τρίτοι στην πιο γρήγορη σειρά με χρόνο 3:17:10 μόλις 8 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από το πλήρωμα της Αυστρίας (3:17:02), ενώ πρώτο και με τον καλύτερο χρόνο από όλες τις σειρές τερμάτισε το πλήρωμα της Τουρκίας(3:13:84).
Οι Κακούρης και Καραμήτρος θα αγωνιστούν και πάλι αύριο το πρωί στις 6:50 ώρα Ελλάδας στον προκριματικό αγώνα, όπου μόνο η πρώτη θέση οδηγεί σε απευθείας πρόκριση στον τελικό, απέναντι στα πληρώματα της Τσεχίας (Χρυσοί Παγκόσμιοι Πρωταθλητές 2014), της Κροατίας, της Αυστρίας (χάλκινοι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές 2014), της Χιλής και της Ινδίας. Τα πληρώματα που δεν θα καταφέρουν να προκριθούν απευθείας, θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να περάσουν στην τελική εξάδα, μέσα από τις επαναληπτικούς αγώνες  που θα πραγματοποιηθούν την  Τρίτη. 
Στους ίδιους αγώνες η Αθηνά Αγγελοπούλου που αγωνίστηκε στο σκιφ κατέλαβε την δεύτερη θέση και θα αγωνιστεί και αυτή αύριο διεκδικώντας την είσοδο στις 12 καλύτερες αθλήτριες της διοργάνωσης.
Ο προπονητής των Καραμήτρου και Κακούρη κος Γ. Μπικογιάννης δήλωσε:

«είναι πολύ μεγάλη τιμή για τους αθλητές μας το να αγωνίζονται εκπροσωπώντας την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Ήδη εφέτος ο Θωμάς και ο Νίκος αγωνίστηκαν στο μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων κατακτώντας την έκτη θέση. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που σήμερα ξεκίνησαν θα διεκδικήσουν και νομίζω θα τα καταφέρουν να ανεβούν ακόμα πιο ψηλά δικαιώνοντας τις προσδοκίες όλων μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: