Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Κ. Νικολαΐδου στην ΕΡΑ Σπορ: «Στόχος το Παγκόσμιο, όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Η 22άχρονη πρωταθλήτρια, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο U23, μίλησε για το ξεκίνημά της, το παρόν και το μέλλον της στη κωπηλασία…

Νικολαΐδου στην ΕΡΑ Σπορ: «Στόχος το Παγκόσμιο, όνειρο οι Ολυμπιακοί Αγώνες»Η Κατερίνα Νικολαΐδου, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας U23 στο Βαρέζε της Ιταλίας, μίλησε στο ertopen.com και την εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, «Παιχνίδι είναι…» με τη Σεβαστή Βρακατσέλη και το Γιώργο Πετρίδη…
Η 22άχρονη αθλήτρια αναφέρθηκε στα συναισθήματα της την ώρα του τερματισμού και του βάθρου και εξήγησε τις βάσεις που χρειάζονται, ενόψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Ανδρών/Γυναικών, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Άμστερνταμ, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι και ο μεγάλος της στόχος.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Κατερίνας Νικολαΐδου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ:


Πως ξεκίνησες την κωπηλασία;
Όλα οφείλονται στον πατέρα μου, αυτός είναι που με παρότρυνε, καθώς ήταν παλιός κωπηλάτης. Έκανα αρχικά επτά χρόνια κολύμβηση και μία μέρα πήγα έτσι ξαφνικά στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης και έμεινα. Βάση των αποτελεσμάτων ήταν πολύ καλή επιλογή.

Πως νιώθεις που εκπροσωπείς την Ελλάδα;
Είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που εκπροσωπώ την χώρα μου και κάνω περήφανους την οικογένειά μου και τους υπόλοιπους Έλληνες. Δυστυχώς, όμως, η κωπηλασία δεν έχει την κατάλληλη προβολή.

Ποια είναι τα συναισθήματα την ώρα του τερματισμού και πάνω στο βάθρο;
Είναι η χαρά. Παίζει βέβαια ρόλο και το χρώμα που θα έχει το μετάλλιο. Σίγουρα το κάθε χρώμα έχει διαφορετική αξία. Σε εισαγωγικά «δυστυχώς» φέτος βγήκα δεύτερη. Πέρσι είχα πάρει το χρυσό. Ίσως κάποια λάθη να έγιναν και να πήρα αυτή τη θέση. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Τα λαθάκια που έκανα στην κούρσα  θα με βοηθήσουν να μάθω και να πάρω κάποια καλύτερη θέση στο Παγκόσμιο. Η δεύτερη θέση δίνει ένα έναυσμα για να βελτιωθώ και να προσπαθήσω ακόμα την επόμενη φορά.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι;
Επόμενος μου στόχος για φέτος είναι το Παγκόσμιο Ανδρών/Γυναικών που γίνεται στο Άμστερνταμ (24-31/8). Για το 2015 ξεκινάνε πάλι αγώνες από την αρχή και έχουμε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Αυτός είναι ο στόχος μου. Είναι όνειρο κάθε αθλητή και θα ήθελα να καταφέρω να πάω. Πριν έχουμε και άλλους αγώνες που πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για να φτάσουμε μέχρι την πρόκριση.
Και συμπλήρωσε: «Οι βάσεις αυτές είναι συνταγή πολλών πραγμάτων. Έχουν να κάνουν με τον τρόπο που κάνεις προπόνηση, που ξεκουράζεσαι αλλά ακόμα και που σκέφτεσαι».

Τι είναι παιχνίδι για σένα;
Παιχνίδι είναι… να νιώθω και να ακούω τη ροή της ταχύτητας του νερού πάνω στη βάρκα. Δεν μπορεί να το νιώσει κανείς εκτός από τον ίδιο αθλητή που βρίσκεται πάνω στην βάρκα.
Πηγή: www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: