Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Κ.Ο.ΚΩΠ.: Θετική η παρουσία των αθλητών μας στο Παγκόσμιο Νέων

Οι δύο πέμπτες θέσεις που κατέλαβαν τα Κυπριακά πληρώματα στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που διεξήχθη στο Βαρέζε της Ιταλίας μεταξύ 23-27 Ιουλίου 2014, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την μεγάλη ανάπτυξη και την πρόοδο του συγκεκριμένου αθλήματος στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα η πρωταθλήτρια μας Άννα Ιωάννου στο αγώνισμα του μονού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών και οι Αλέξανδρος Ζησιμίδης, Όμηρος Αντωνίου, Χρήστος Αριστείδου και Μιχάλης Χριστοδούλου στο αγώνισμα του τετραπλού ελαφρών βαρών ανδρών κατέλαβαν μετά από εξαιρετικές προσπάθειες τις πολύ τιμητικές πέμπτες θέσεις στα αντίστοιχα αγωνίσματα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η κατηγορία του μονού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών στην οποία αγωνίστηκε η πρωταθλήτρια μας Άννα Ιωάννου συγκέντρωσε στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα τις περισσότερες συμμετοχές, 21 στο σύνολο, κάτι που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα στην επιτυχία της Κύπριας πρωταθλήτριας.

Η Άννα Ιωάννου παραμένει σταθερά τα τελευταία 3 χρόνια στις κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας της στον κόσμο. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι την πρώτη θέση στην κατηγορία κατέλαβε η Ολλανδέζα Ilse Paulis, την δεύτερη θέση η Ελληνίδα περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαίδου και την τρίτη θέση η Βελγίδα Eveline Peleman.

Το Κυπριακό πλήρωμα του τετραπλού ελαφρών βαρών το οποίο αποτελείτο από τέσσερις νεαρούς κωπηλάτες που πρώτη φορά συμμετείχαν σε τόσο ψηλού επιπέδου αγώνες, αγωνίστηκε απευθείας σε τελικό λόγο μικρής συμμετοχής πληρωμάτων στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι τρεις από τους τέσσερις κωπηλάτες μας είναι μόλις 16 ετών και αυτό από μόνο του λέει πολλά για το μέλλον της κωπηλασίας στην Κύπρο και την μελλοντική παρουσία μας σε διεθνείς διοργανώσεις.

Οι κωπηλάτες μας πάλεψαν στα ίσια τους κατά 4-6 χρόνια μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές από την περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, την φετινή παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, την πολύ μεγάλη κωπηλατική δύναμη Γερμανία και την πάντα υπολογίσιμη Δανία.

Η προσπάθεια τους καθ' όλη την διάρκεια της κούρσας των δύο χιλιομέτρων ήταν συγκλονιστική ενώ ο χρόνος τους 6:08.66 είναι ο καλύτερος χρόνος που επιτεύχθηκε ποτέ από Κυπριακό πλήρωμα ανεξαρτήτως κατηγορίας. Παγκόσμιοι πρωταθλητές της συγκεκριμένης κατηγορίας αναδείχθηκαν οι Γάλλοι ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιταλία και την τρίτη θέση η Δανία.

Ο επόμενος αγώνας στόχος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας για την φετινή χρονιά είναι οι Βαλκανικοί Αγώνες στους οποίους η Κύπρος προσκλήθηκε φέτος για πρώτη φορά να συμμετάσχει στην κατηγορία εφήβων / νεανίδων.

Γραφείο Τύπου Ομοσπονδίας Κωπηλασίας
Παντελής Κούζης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

bravo well done