Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Μετάλλιο και στη Λουκέρνη θέλουν οι Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας, «Βάπτισμα του πυρός» για την Αμαλία Τσιάβου

Μετά το ασημένιο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η κατάκτηση του βάθρου στον τρίτο και τελευταίο φετινό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας είναι το νέο στοίχημα για τους Ολυμπιονίκες του Λονδίνου Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα.
Οι Γιαννιώτες υπερ – πρωταθλητές του Ν.Ο.Ι. βρίσκονται ήδη στην Λουκέρνη της Ελβετίας με την αποστολή της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας και από αύριο ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, με διαφορετικά πληρώματα αυτή τη φορά. Ο Γ. Τσίλης θα τρέξει με τον Διον. Αγγελόπουλο από την Αθήνα και ο Γ. Τζιάλλας με τον επίσης τέταρτο Ολυμπιονίκη Γ. Χρήστου από την Καστοριά σε διπλέ βάρκες. Ο αγώνας αυτός θα είναι το τελευταίο μεγάλο τεστ για όλη την Ελληνική ομάδα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών που θα διεξαχθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στο Άμστερνταμ και αποτελεί το μεγάλο φετινό στόχο για τους Τσίλη και Τζιάλλα.
Στην ενδεκάδα την Ελληνική αθλητικής αποστολής εκτός των δύο Ολυμπιονικών περιλαμβάνεται και μία αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, η νεαρή Αμαλία Τσιάβου, από τις μεγάλες ελπίδες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας, η οποία θα πάρει στην Λουκέρνη το… βάπτισμα του πυρός σε διεθνή αγώνα αυτού του επιπέδου.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης, που θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή, έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 750 αθλητές κι αθλήτριες από 44 χώρες, ανάμεσα στους οποίους και όλα τα ισχυρά πληρώματα της Ευρώπης. Στην αποστολή της Ελλάδας μετέχει και ο Γιαννιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Τόλης Παλαιοπάνος.

Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: