Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2014: Δηλώσεις των πρωταγωνιστών



Φορτωμένη με τα δυο μετάλλια που την έφεραν στην 6η θέση ανάμεσα σε 36 χώρες που πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών γυναικών επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εθνική ομάδα κωπηλασίας.

Ένα ζεστό χειροκρότημα, μηνύματα και ευχές σε χαρτόνι γραμμένα, φωτογράφοι και κάμερες περίμεναν την αποστολή στο «Ελ .Βενιζέλος» την οποία υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Μωυσίδης. Κουρασμένοι αλλά χαμογελαστοί και σαφώς πιο αισιόδοξοι από όταν έφυγαν μίλησαν στις κάμερες για την μεγάλη επιτυχία του Βελιγραδίου.

Νικολαϊδου «Συγκινήθηκα λόγω της οικογένειάς μου»


Φορώντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, το δεύτερο συνεχόμενο μετά της Σεβίλης το 2013, η Κατερίνα Νικολαϊδου τόνισε «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί έφτασα στο χρυσό για δεύτερη χρονιά αλλά γιατί έκανα και δυο ρεκόρ Ευρώπης. Είχα στόχο να πετύχω καλούς χρόνους. Το έκανα στον ημιτελικό και τον βελτίωσα στον τελικό. Για την κούρσα συνηθίζω να μένω λίγο πίσω στην αρχή. Στο Βελιγράδι ίσως από το άγχος έμεινε λίγο περισσότερο πίσω αλλά ευτυχώς αντέδρασα και τα κατάφερα. Στον τελικό δεν κατάφερα να συγκρατήσω τα δάκρυα μου. Ήταν η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό ίσως επειδή ήταν παρούσα και η οικογένειά μου στον αγώνα».

Τσίλης «Μας λείπει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο»

Η τετράκωπος των ανδρών επέστρεψε δυναμικά στις επιτυχίες μετά την επιστροφή των Τζιάλλα-Τσίλη και Χρήστου αλλά και την πρώτη συμμετοχή του Διονύση Αγγελόπουλου. «Είναι μεγάλη χαρά και για μας. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε ούτε κι εμείς γιατί είχε μεσολαβήσει ένα μεγάλο διάστημα που ήμασταν εκτός. Καταφέραμε και δείξαμε όμως για μια ακόμη φορά ότι οι Έλληνες κωπηλάτες μπορούν και στα δύσκολα. Είναι μια καλή αρχή για να βάλουμε ένα λιθαράκι για τον μεγάλο στόχο που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2016» τόνισε ο Γιώργος Τζιάλλας ενώ ο Γιάννης Τσίλης συμπλήρωσε «Μας λείπει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και γι αυτό είμαστε εδώ. Αν είχαμε πάρει ένα μετάλλιο στο Λονδίνο πιθανόν να μην είμαστε εδώ τώρα . Αλλά επειδή αυτός είναι ο βασικός μας στόχος αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην ενεργό δράση , καταφέραμε να έχουμε τον βασικό κορμό με τον Χρήστου, τον Τζιάλλα , εμένα και τον Διονύση που είναι ο καινούργιος στη βάρκα και νομίζω ότι κάναμε μια καλή αρχή». Ο Δ. Αγγελόπουλος με τη σειρά του δεν έκρυψε την επιθυμία του να συνεχίσει στην ίδια βάρκα με στόχο την κατάκτηση ενός Ολυμπιακού μεταλλίου.

Αθανασιάδης «Πρόκειται για ανδραγάθημα»

Ο προπονητής της τετρακώπου Σάκης Αθανασιάδης τόνισε από την πλευρά του «Ήταν πολύ δύσκολο κι από εμάς κι από τα κυρίως παιδιά να ξαναφέρουμε τους αθλητές αυτούς μετά από αποχή ενός έτους σε αυτό το επίπεδο. Έδειξαν πόσο το ήθελαν και πάλεψαν για να φτάσουν εδώ. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα δούμε και κάτι καλύτερο.

Ο στόχος της πρόκρισης βέβαια στους Ολυμπιακούς αγώνες παραμένει πολύ δύσκολος αφού ξέρουμε ότι στις άλλες χώρες επενδύονται πολλά χρήματα στον πρωταθλητισμό και είναι δύσκολο να πάμε κόντρα σε όλα αυτά τα μεγαθήρια. Το προσπαθούμε και φέρνουμε αυτά τα αποτελέσματα. Πιστέψτε με είναι ανδραγάθημα από αυτά τα παιδιά και από μας , ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε , η στήριξη που έχουμε από τους οικείους μας την ομοσπονδία και μεταξύ μας»

Γιάννης Καρράς «Στο σωστό δρόμο»

Ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς που ήταν ο αρχηγός της αποστολής δήλωσε «Αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το δυσκολότερο των τελευταίων ετών. Όλες οι ομάδες κατέβηκαν πλήρεις . Αυτά τα μετάλλια δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο προχωράμε σωστά την προετοιμασία μας για του χρόνου που είναι οι αγώνες πρόκρισης για το Ρίο και πιστεύω ότι τα παιδιά πήραν αυτό που έπρεπε να πάρουν από τη διοργάνωση.

Εμείς ως ομοσπονδία από την στιγμή που ισχύουν οι τελευταίες εξαγγελίες της Πολιτείας θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το αγωνιστικό κομμάτι στο επίπεδο που ήταν πέρυσι ακριβώς στο όριο που μπορούν να κάνουν την προετοιμασία τους . Δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν χρήματα για να μπορέσουμε να τους δώσουμε κάποια οδοιπορικά που τους δίναμε . Ίσως κάτι ελάχιστο που είναι ντροπή να αναφέρεται καν σαν νούμερο αλλά δυστυχώς εκεί είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή»
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: