Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Διακρίσεις και επιτυχίες του ΟΕΑ/ΝΑΒ στο Πανελλήνιο




Απείχε ο Παπαχρήστος από το Πανελλήνιο


Νέες επιτυχίες για τον ΟΕΑ-ΝΑΒ στην Α΄ Φάση του 80ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Ανδρών -Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων, που διεξήχθη από τις 24 έως τις 27 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά-Μαραθώνα.

Η αγωνιστική ομάδα του ΟΕΑ-ΝΑΒ αποτελούμενη από 15 αθλητές και αθλήτριες, μετά από σκληρή προετοιμασία, έλαβε μέρος σε 9 αγωνίσματα με έντονο ανταγωνισμό και κατάφερε να αποσπάσει τέσσερα μετάλλια, 1 Χρυσό, 1 Αργυρό και 2 Χάλκινα.Συγκεκριμένα:
Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της Δικώπου μετά πηδαλιούχου Εφήβων κατέκτησαν οι Γιώργος Παπασακελλαρίου και Χρήστος Μητρομάρας, δυναμικό της Εθνικής με πηδαλιούχο τον Νίκο
Βαλσάμη.

Οι δυο αθλητές γίνονται για δεύτερη φορά Πανελληνιονίκες, αφού και πέρυσι είχαν τερματίσει πρώτοι στο ίδιο αγώνισμα . Το γεγονός ότι φέτος αντίπαλοί τους ήταν ένα πολύ δυνατό πλήρωμα που προπονείται στην Εθνική Ομάδα προκειμένου να συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα Νέων, κάνει τη νίκη ακόμη πιο σημαντική. Και οι δυο ανήκουν στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας με μεγάλες διακρίσεις, 2η νίκη για τον Παπασακελαρίου Γιώργο και 4η νίκη για τον Μητρομάρα Χρήστο στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στη Λιθουανία. Πρόσφατα στις 12 & 13 Απριλίου ο Παπασακελαρίου κατέκτησε το Ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα Σκιφ , σε Διεθνή Ρεγκάτα Κωπηλασίας στο Πιεντελούκο της Ιταλίας. Προπονούνται παράλληλα και στην Εθνική Ομάδα, και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα Νέων που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κίνα.

Ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου Γυναικών, κέρδισαν οι αθλήτριες Ασημίνα Μπίλλη και Θεοδώρα Στούκα. Επίσης αθλήτριες με επιτυχίες αφού και οι δυο τα τελευταία χρόνια βρίσκονται, ως πλήρωμα, στις πρώτες θέσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα της Τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου Εφήβων κατέκτησαν οι αθλητές, Αλέξανδρος Μπαρέκας - Αραμπατζής, Βασίλης Κουκουτής, Γιάννης Ευαγγελινός και Στέλιος Μπιτζιλαίος και στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου Νεανίδων οι αθλήτριες Θεοδώρα Στούκα και Μαργαρίτα Γεωργούδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα υπόλοιπα πληρώματα του ΟΕΑ-ΝΑΒ , που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, βρέθηκαν σε πολύ καλές θέσεις κατάταξης στους τελικούς και ημιτελικούς αγώνες.

Αναλυτικά:
Στην τέταρτη θέση βρέθηκαν στα αγωνίσματα του Τετραπλού Σκιφ Εφήβων και της Τετρακώπου μετά πηδαλιούχου Ανδρών, οι αθλητές Γιώργος Παπασακελλαρίου, Γιάννης Καλανδαρίδης, Χρήστος Μητρομάρας, Μάριος Παπασταφίδας, Αλέξανδρος Μπαρέκας –Αραμπατζής και Νίκος Βαλσάμης καθώς επίσης και οι αθλητές Σταύρος Κυρατσάκης Σταύρος και Γρηγόρης Τσίρτογλου στο αγώνισμα της Δικώπου άνευ πηδαλιούχου Εφήβων.

Στην έβδομη θέση κατατάχτηκαν οι αθλήτριες Ασημίνα Μπίλλη Ασημίνα και Μαρία Ελένη Βλαχάβα, κάνοντας μία πολύ καλή εμφάνιση στο δύσκολο αγώνισμα του Διπλού Σκιφ Νεανίδων.

Οι παραπάνω επιτυχίες κατατάσσουν τον ΟΕΑ-ΝΑΒ και την φετινή χρονιά σε μια από τις πρώτες θέσεις και συγκεκριμένα στην 8η , στη γενική κατάταξη, μεταξύ 28 Σωματείων από όλη την Ελλάδα.

Ο προπονητής και τεχνικός σύμβουλος κ. Σίμος Σάμιος, ευχαριστώντας τους συνεργάτες -προπονητές κ.κ. Καραγιάννη Λευτέρη και Σοφία Τασσιού ανέφερε ότι: «σε σχέση με τα μεγέθη, η επιτυχία των δύο αθλητών Γιώργου Παπασακελαρίου και Χρήστου Μητρομάρα, καθώς επίσης και των υπολοίπων παιδιών της ομάδας, σηματοδοτεί μια νέα εποχή επιτυχιών για το Σύλλογο. Σε καιρούς χαλεπούς, με δεδομένες τις οικονομικές αντιξοότητες, το επίπεδο των αθλητών και το αποτέλεσμα των αγώνων, μας γεμίζουν περηφάνια και μας κάνουν να ελπίζουμε σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, γι΄ αυτό και συνεχίζουμε το έργο μας με ιδιαίτερη χαρά».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, συγχαίρει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τις επιτυχίες τους, τους προπονητές Σίμο Σάμιο, Λευτέρη Καραγιάννη και Σοφία Τασσιού, που με αστείρευτο ζήλο καθημερινά συντελούν στην ποιοτική προπόνηση των αθλητών, καθώς επίσης και τους γονείς που συμπαραστέκονται ποικιλοτρόπως σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Απείχε ο Παπαχρήστος από το Πανελλήνιο

Μεγάλος απών στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών που έχει περάσει από την Ελληνική Κωπηλασία, ο αθλητής του ΟΕΑ-ΝΑΒ Στέργιος Παπαχρήστος, ο οποίος φανερά απογοητευμένος από την αντιμετώπιση τόσο των τοπικών φορέων, όσο και της πολιτείας γενικότερα, απείχε από τη διοργάνωση. Παρόλο που ο ίδιος αγωνίζεται μόνος του για την επαγγελματική και οικονομική του αποκατάσταση, συνεχίζει να προπονείται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και ευελπιστεί ότι στο μέλλον οι αρμόδιοι φορείς θα τον αντιμετωπίσουν όπως ακριβώς οφείλουν να κάνουν, σε έναν Ολυμπιονίκη και να μην τον αφήσουν ανενεργό και ανεκμετάλλευτο.
Πηγή: www.magnesiasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: